Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
11. 6. 2016,
21.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

1

Natisni članek

Euro 2016 nogomet

Sobota, 11. 6. 2016, 21.58

6 let, 6 mesecev

EP 2016 v Franciji (2. dan)

Neverjetno, Angleži so očitno zakleti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

1

V poslastici drugega dne letošnjega evropskega prvenstva v Franciji je Anglija v skupini B remizirala proti Rusiji. Wales je bil boljši od Slovaške. V drugi tekmi skupine A je Švica odpravila Albanijo.

Vse o EP 2016
EP 2016, 1. dan

EP 2016, 2. igralni dan:

Sobota, 11. junij 2016:
Skupina A:

Albanija : Švica 0:1 (0:1)
Schär 5.; R.K.: Cana 36./Albanija

Skupina B:
Wales : Slovaška 2:1 (1:0)
Bale 10., Robson-Kanu 81.; Duda 61.

Anglija : Rusija 1:1 (0:0)
Dier 73., Berezutski 92.

 

V večerni tekmi 1. kroga skupine B v Marseillu, kjer so pred tekmo predvsem angleški navijači povzročili nevšečnosti francoski policiji, je poletna Anglija, v kateri je kar nekaj zelo nadarjenih, a neizkušenih mladeničev, v prvem polčasu igrala sijajno, a ni znala najti poti do mreže Rusije. Ta je v drugem polčasu igrala veliko bolje in zdelo se je, da lahko Angleži ostanejo celo praznih rok.

Ob koncu tekme so varovanci Roya Hodgsona pritisnili na plin. Najprej je njihov najboljši strelec in kapetan Wayne Rooney zatresel vratnico, v 73. minuti pa je 22-letni Eric Dier s prostega strela zadel in zdelo se je, da je prekletstvo Angležev, ki na otvoritvenih tekmah evropskih prvenstev še nikoli niso zmagali, na kaj takega čakajo že kar 48 let, končano. Pa ni bilo. V sodnikovem podaljšku je za Ruse zadel Vasilij Berezutski in poskrbel, da Angležem ni uspelo še devetič zapored.

Rezervist zadel za zgodovinsko zmago Walesa

Za zmago Walesa je zadel Hal Robson-Kanu. | Foto: Za zmago Walesa je zadel Hal Robson-Kanu. Kot prvi sta v skupini B nastopili Wales in Slovaška, obe sta debitantki na evropskih prvenstvih. Valižani so z golom Garetha Bala v deseti minuti prišli do vodstva in ga imeli v svojih rokah vse do 61. minute, ko je izid izenačil rezervist Slovaške Ondrej Duda, ki je na igrišče prišel le minuto pred tem.

Kazalo je, da si bosta reprezentanci razdelili točki, a se s tem ni strinjal še en rezervist. Vezist Walesa Hal Robson-Kanu je v 81. minuti zadel in Valižanom prinesel zgodovinske prve tri točke.

V tekmi, polni zanimivosti, do zmage Švica

Švici je zmago prinesel Fabian Schär. | Foto: Švici je zmago prinesel Fabian Schär. Druga tekma 1. kroga skupine A v Lensu je bila zelo zanimiva, saj smo prvič v zgodovini prvenstev spremljali brata v različnih reprezentancah (Granit Xhaka je igral za Švico, Taulant Xhaka pa za Albanijo), kot tudi ekipi, v katerih je bilo veliko nogometašev, ki bi lahko nastopali za ene ali za druge (kar deset švicarskih reprezentantov bi lahko igralo za Albanijo in šest albanskih za Švico).

Odločitev o zmagovalcu je padla že po petih minutah, ko je po kotu Xherdana Shaqirija z glavo zadel branilec Švice Fabian Schär. Po tem je bilo na obeh straneh veliko priložnosti, pri Švicarjih jih je kot po tekočem traku zapravljal predvsem napadalec Haris Seferovic, a se izid na semaforju – kljub temu, da je bil pri Albancih že v prvem polčasu izključen kapetan Lorik Cana -  ni spremenil. Pri Albaniji je najlepšo priložnost tik pred koncem tekme zapravil Shkelzen Gashi, ko se je znašel sam pred vratarjem Švice, a ni zadel.

Ne spreglejte