Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
11. 6. 2016,
11.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Dimitri Payet Paul Pogba Euro 2016

Sobota, 11. 6. 2016, 11.06

6 let, 7 mesecev

Oko strokovnjaka po 1. dnevu Eura 2016 (Alfred Jermaniš)

Počasi, Francija se šele ogreva

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

"Vse velike reprezentance stopnjujejo formo, tudi Francija jo bo," po prvi tekmi letošnjega evropskega prvenstva v Franciji, kjer se je domača reprezentanca dodobra namučila, da je premagala Romunijo, pravi Alfred Jermaniš.

"Francija se šele ogreva," pravi Alfred Jermaniš. | Foto: "Francija se šele ogreva," pravi Alfred Jermaniš. Po prvi tekmi skupine A je stanje na lestvici pričakovano, Francija je na vrhu s tremi točkami, Romunija na dnu brez točke, a domačini 15. evropskega prvenstva so si zmago z 2:1 priborili težje od pričakovanj. Z golom v 89. minuti.

"Tudi sam sem pričakoval, da bodo Francozi lažje zmagali, a so se jim Romuni zelo dobro upirali. Romunija bi lahko dvakrat celo vodila, a na koncu se je vse izšlo tako, kot smo pričakovali," je povedal Alfred Jermaniš, ki je, tako kot vedno, postregel tudi z domiselno izjavo, ko je nekaj besed namenil tudi glavnemu sodniku tekme, Madžaru Viktorju Kassaiju.

"Ko je piskal enajstmetrovko v korist Romunov, sem bil zelo presenečen. Romuni in Madžari, predvsem skozi zgodovino, namreč niso največji prijatelji," se je zasmejal. "Sicer pa je bil sodnik malce na strani Francozov, a to je pričakovano, saj so domačini," je dodal.

"Že skozi celotno sezono je bil sijajen, zdaj je to, da je odličen, potrdil tudi na prvi tekmi evropskega prvenstva." | Foto: "Že skozi celotno sezono je bil sijajen, zdaj je to, da je odličen, potrdil tudi na prvi tekmi evropskega prvenstva."

Dimitri Payet je bil nagrajen za sijajno igro in trud

Javnost je pričakovala, da bosta pri Francozih v ospredju zvezdnika Juventusa in madridskega Atletica Paul Pogba in Antoine Griezmann, a v ospredje se je porinil nekdo drug. Nogometaš West Ham Uniteda Dimitri Payet, ki je vseskozi igral sijajno, podal in na koncu zabil tudi evrogol za tri točke Francozov. "Že skozi celotno sezono je bil sijajen, zdaj je to, da gre za odličnega nogometaša, potrdil tudi na prvi tekmi evropskega prvenstva. Vseh 90 minut je navduševal, garal in ril po zelenici, za kar je bil na koncu tudi nagrajen s prelepim golom," je o 29-letniku, ki se šele uveljavlja na najvišji ravni evropskega nogometa, dejal Jermaniš.

"Paul Pogba je proti Romunom razočaral, a verjamem, da bo v nadaljevanju prvenstva upravičil pričakovanja." | Foto: "Paul Pogba je proti Romunom razočaral, a verjamem, da bo v nadaljevanju prvenstva upravičil pričakovanja."

Prej so imeli Michela Platinija in Zinedina Zidana, zdaj …

Govoril je tudi o možnostih Francozov, da izpolnijo svoj cilj – osvojijo tretji naslov evropskih prvakov. "Leta 1984 so gostili evropsko prvenstvo in šli do konca, leta 1998 je bilo na njihovih tleh svetovno prvenstvo in spet so šli do konca. Torej …" je dejal, a nato vseeno opozoril, da je imela Francija takrat boljši reprezentanci in predvsem boljše posameznike. "Obakrat je igrala na krilih dveh velikih zvezdnikov. Prvič je bil to Michel Platini, drugič Zinedine Zidane. Zdaj tako dobrega posameznika nima, ima pa zato Paula Pogbaja, ki je na obzorju. Na tekmi proti Romunom je sicer razočaral, saj je verjetno utrujen po naporni sezoni, a verjamem, da bo v nadaljevanju prvenstva upravičil pričakovanja," je sklenil nekdanji slovenski reprezentant.

Ne spreglejte