Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 12. 2014,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 2. 12. 2014, 12.47

8 let

Tudi Slovenci med svetovno elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medijska hiša Sportscene je s pomočjo nekaterih izvrstnih nekdanjih tekmovalcev in nekaj kajakaškimi funkcionarji zagnala projekt svetovnih veslaških nagrad (World Paddle Awards).

Izbor tokrat poteka prvič, nagrade pa bodo podelili prihodnjo pomlad v nemškem Augsburgu. Med nominiranci v sedmih kategorijah so tudi svetovna prvaka iz ZDA Luka Božič in Sašo Taljat ter Nejc Žnidarčič, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Valtellini osvojil že svojo šestnajsto kolajno. Zmagovalce posamičnih kategorij bodo prinesli glasovi strokovne žirije (50 odstotkov), polovico pa bodo prispevali glasovi navijačev in podpornikov, ki bodo lahko glasovali prek spletne strani World Paddle Awards.

Nominaciji odličnih primorskih športnikov sta priznanje tudi slovenskemu kajakaštvu, ki je že vrsto let povsem pri svetovnem vrhu, predvsem pa potrditev dobrega dela Nejca Žnidarčiča ter Luke Božiča in Saša Taljata, ki so nas, tako kot v preteklih sezonah, tudi letos razveseljevali z odličnimi predstavami. Nejc Žnidarčič je kandidat za najboljšega športnika leta, Luka Božič in Sašo Taljat pa kandidirata v kategoriji za najboljšo ekipo leta. Poleg omenjenih kategorij bodo nagrade podelili še v kategorijah za najboljšo športnico, življenjski dosežek, mladinca oziroma mladinko leta, medijskega ambasadorja ter v kategoriji strokovnjakov s kajakaškega področja.

Potek izbora

Izbor bo potekal na podlagi glasov strokovne žirije, ti bodo sestavljali 50 odstotkov glasov, preostalo polovico pa bodo prinesli glasovi splošne javnosti. Ti glasovi bodo predstavljali seštevek tvitov (Twitter), všečkov (Facebook) in glasov prek strani Google+ (gumbi so pod predstavitvijo vsakega od kandidatov). Po trije predstavniki v vsaki kategoriji, ki bodo prejeli največ glasov, bodo nato kandidati za nagrado, ki jo bodo podelili maja prihodnje leto v Augsburgu.

Ne spreglejte