Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 12. 2013,
20.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 29. 12. 2013, 20.39

8 let

Spodbudno: slovenski odbojkarji premagali Fince

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski odbojkarji so v okviru priprav na kvalifikacijski turnir za nastop na SP, ki se bo 3. januarja začel v Nišu, v Tivoliju odigrali prvo od dveh tekem s Finsko.

Varovanci Luke Slabeta so obračun dobili s 3:1 (22, 18, -21, 23). Slabe - z igro svojih varovancev je lahko zadovoljen, je večino tekme odigral s postavo, ki naj bi bila udarna tudi v Nišu, organizator igre je bil Gregor Ropret, blokerja Matevž Kamnik in Matej Vidič, sprejemalca Klemen Čebulj in Tine Urnaut, korektor Mitja Gasparini, ki ga je zamenjal Alen Šket, libero pa Jani Kovačič.

Selektor slovenske izbrane vrste ima še kako prav, ko pravi, da so prijateljske tekme eno, uradne pa čisto nekaj drugega. "Pravi moraš biti na uradnih tekmah, ne na prijateljskih," je po zmagi svojih izbrancev dejal Slabe, ki pa je bil ne glede nato, da so bile v igri slovenske reprezentance določene pomanjkljivosti, lahko zadovoljen z igro in zmago svoje ekipe. "Najprej bi se dotaknil naših slabosti, ki se nam že nekaj časa ponavljajo. Spet smo slabo reševali tiste stvari, ki so nam povzročale težave že v preteklosti. Takrat smo stopili na zavoro in dovolili, da so nas Finci ujeli, na koncu pa vseeno prišli do zmage. Ampak zmaga je zmaga in seveda si bomo v strokovnem vodstvu to tekmo še enkrat v miru pogledali in jo analizirali. No, vse skupaj ni bilo slabo, ampak saj pravim, te drobnarije nas najbolj tepejo po glavi. Fantje si zaslužijo čestitke, da so se bili v tako kratkem času sposobni toliko zbrati, da so premagali Fince," je še dodal slovenski selektor. Slovenci so se tako vsaj deloma oddolžili Fincem za poraz na septembrskem evropskem prvenstvu, ki se je na naše fante tako hitro zaključil.

Slovenija in Finska, slednja je v zadnjih letih dobivala vse pomembnejše medsebojne tekme in je vsekakor zelo primeren pripravljalni tekmec, bosta v ponedeljek odigrali še eno tekmo.

Ne spreglejte