Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 9. 2012,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 9. 2012, 15.50

8 let

Šoštanjčani v novo sezono močno okrepljeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarski klub Šoštanj Topolšica bo v naslednji sezoni nastopil z dvema članskima ekipama. Prva bo po 6 letih zopet zaigrala med prvoligaško druščino, medtem ko se bodo mlajši kalili v 3. DOL Vzhod.

Temu primerno se je prvo moštvo tudi okrepilo, saj je cilj prihajajoče sezone vsaj obstanek v ligi. Dolgoročni želja kluba pa je seveda postati stabilen prvoligaš in vzgajati lastni kader, ki bo sposoben igrati na najvišjem nivoju. V vodstvu kluba so se tako odločili, da bodo na posamezna igralna mesta pripeljali mlade, a hkrati že izkušene igralce 1.DOL.

Mesto podajalca bo v ekipi, potem ko je dolgoletni kapetan ekipe Grega Bevc prenehal z igranjem zaradi službenih obveznosti, zasedel Marko Bojinovič, ki prihaja iz Celja in je v preteklosti igral za Kranjski Triglav, Fram in Šempeter. Na tem igralnem mestu mu bo pomagal tudi Miroslav Nastič.

Na mestu srednjega blokerja sta se zgodili dve zamenjavi, saj se Šoštanjčani niso uspeli dogovoriti za nadaljnje sodelovanje z Robertom Krajncem, na njegovo mesto tako prihaja izkušeni Rudi Zupanc, ki je dve sezoni preživel tudi v Franciji in nazadnje v Kropi. Na mesto mladega in izredno perspektivnega Urbana Kugoniča, ki je zaključil športno pot zaradi študija, prihaja njegov vrstnik in prav tako mladinski reprezentant, Nejc Uršič, do sedaj član Ravenskega Fužinarja. Novincema bo na blokerskem položaju družbo delal Zoran Pavič, kateremu je trener Kedačič zaupal tudi kapetanski trak.

Na mesto prostega igralca oz. libera prihaja občasni članski reprezentant Jure Ivartnik, 26-letni Mežičan, je zadnji dve sezoni igral za Avstrijskega podprvaka Aich Dob, pred tem pa v 1.DOL za Kranjski Triglav. Na mestu libera ostaja tudi domačin David Žnider. Kot zadnji se je ekipi priključil izkušeni Andrej Gomivnik, dolgoletni korektor kluba iz Slovenske Bistrice. Na mestu korektorja ostaja tudi mladi Nejc Lipovac.

Na mestu sprejemalca-napadalca ostajajo Tadaj Boženk, Niko Akrap, Gašper Koželnik in Rok Menih. Družbo pa jim že od začetka priprav dela, še en član zlate Šoštanjske generacije, Alen Djordjevič-Kamenik, ki je zadnji dve sezoni preživel v Belgiji in še nima rešenega klubskega statusa. Z vsakim dnem, ko ne dobi kluba v tujini, je bližje podpisu s Šoštanjčani. To bi bila za povratnike v prvoligaško druščine velika okrepitev. Po besedah trenerja je možnost za sklenitev posla 60:40 v njihovo korist.

Šoštanjčani, so priprave začeli 13. avgusta, domači trener Zoran Kedačič in njegov pomočnik Rok Skornšek pa imata ves čas na voljo 14 igralcev. ''Smo globoko v pripravljalnem ciklusu in lahko rečem, da delo poteka nemoteno. Pripravljalni del bomo v celoti opravili doma in skupaj z mojim pomočnikom maksimalno izrabljava to kar nama okolica ponuja. Delo več ali manj poteka v dvorani, fitnesu, atletski stezi in v okolici Goric oz. Šoštanjskega jezera. Na tem mestu bi se zahvalil tudi Občini Šoštanj na čelu z županom Darkom Menihom, ki nam je vedno v veliko pomoč in podporo, da imamo resnično pogoje, ki so primerni za ta nivo treninga. Kar se samega igralskega kadra tiče, lahko rečem, da so tisti, ki so prišli na novo izredni karakterji predvsem pa strašni delavci in borci. Vsakega, ki je prišel na novo izredno dobro poznam in vem, česa je sposoben in kaj bo v to ekipo prinesel. Vsi tisti, ki so v ekipi ostali, pa so tako že lansko sezono dokazali iz kakšnega »testa« so in so deležni mojega popolnega zaupanja. Posameznikov nebi izpostavljal, ker je na koncu tako in tako pomembno samo, kako bomo delovali kot ekipa in na meni je, da te igralcem 'sestavim' in pripravim, da bomo dihali, kot eno,'' je v svojem slogu zaključil trener povratnika med elito, Kedačič.

Ne spreglejte