Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 3. 2012,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volleyball

Torek, 27. 3. 2012, 21.12

8 let

Mariborske odbojkarice suvereno prvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva premagale Calcit Volleyball s 3:0 (13, 16, 21) in finalni obračun dobile s 3:0 v zmagah.

Mariborske odbojkarice so ubranile lansko prvo mesto in enajstič osvojile naslov državnih prvakinj. V tej sezoni so osvojile že svojo tretjo lovoriko, najboljše so bile tudi v srednjeevropskem in domačem pokalnem tekmovanju.

Uvodne minute so minile v izenačeni igri, a le do 4:4, ko so Mariborčanke osvojile tri točke zapored in tudi ob prvem tehničnem odmoru obdržale enako prednost. V nadaljevanju so se gostiteljice razigrale, odlično so izvajale tudi začetne udarce, ki so gostjam povzročali veliko preglavic, in prednost je rasla iz minute v minuto. Ob drugem tehničnem odmoru je bil rezultat 16:11. Mariborčankam je uspevalo vse, kar so si zamislile, domišljene akcije so praviloma udejanjile v točke, Kamničanke pa so delovale nemočno. Prednost domače vrte je naraščala in ob koncu niza je znašala kar dvanajst točk.

Kamničanke so v drugem nizu zaigrale bolj zanesljivo in zbrano, a velja poudariti, da tudi Mariborčankam ni več šlo vse kot po maslu. Igra je bila izenačena, ekipi pa sta se menjavali v vodstvu do rezultata 14:13, ko je Sara Hutinski najprej dosegla točko v napadu in vodstvo povišala na dve točki, nato pa z asom na tri (16:13). Nadaljevanje je spet minilo v odlični igri državnih prvakinj, ki so nizale točke za točko in z delnim rezultatom 6:1 pobegnile Kamničankam na šest točk (20:14). Vsi poskusi gostij, da bi dosegle preobrat, so bili, ob zanesljivi igri Mariborčank v polju in izjemno uspešni v bloku, zaman. Nova KBM Branik je tudi drugi niz dobila prepričljivo in si na stežaj odprla vrata do novega naslova državnih prvakinj.

Gostje so v tretjem nizu po nekaj uspelih akcijah povedle s 6:2, trener gostiteljic Bruno Najdič je zahteval pol minute odmora, poteza pa se mu je obrestovala. Pri 8:8 so Mariborčanke izničile vodstvo Kamničank in v nadaljevanju so gledalci spremljali izenačeno igro. Gostje so imele rahlo pobudo in si priigrale dve točki prednosti (12:14). Po dobrih začetnih udarcih domače ekipe, ki so v ekipi Calcita vnašali nemir, je mariborski vrsti uspelo osvojiti pet točk zapored, s čimer je povedla s 17:14. Gostje se niso predale, z dobro igro v obrambi in čvrstim blokom so pri rezultatu 18:18 ujele mariborsko ekipo, ki je spet pohodila stopalko za plin in si priigrala tri točke prednosti (22:19). Ob pomoči bučnih gledalcev, ki so stoje spremljali zadnje minute igre, pa prednost do konca niza povišala na štiri točke in končno zmago.

Ne spreglejte