Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2017,
9.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,75

Natisni članek

Manny Pacquiao Jeff Horn WBO

Nedelja, 2. 7. 2017, 9.30

6 let, 7 mesecev

Presenečenje in pol: Horn ugnal Pacquiaa #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,75
Pacquiao  horn | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji šolski učitelj, Avstralec Jeff Horn, je pripravil veliko presenečenje in v tako imenovani boksarski bitki za Brisbane v velterski kategoriji premagal svetovnega prvaka po različici WBO, filipinskega superzvezdnika Mannyja Pacquiaa. Hornu so sodniki po enotni odločitvi pripisali zmago z 117:111, 115:113 in 115:113, čeprav je bil v vseh elementih boljši Filipinec.

Manny Pacquiao tako ni ubranil naslova WBO, ampak se je v Brisbanu zgodilo eno največjih presenečenj v zadnjih letih. Horn je dobro vztrajal, bitka je bila krvava, in čeprav je 38-letni Pacquiao tekmecu podelil precej več udarcev, je Horn zmagal s 117:111, 115:113 in 115:113. Za Horna, 29-letnega nekdanjega šolskega učitelja, je bil to daleč največji dvoboj kariere.

Kaj so gledali sodniki?

"Zvezda je rojena," je dejal napovedovalec, ko je po brutalnih 12 rundah Horna pred približno 50 tisoč gledalci na štadionu Suncorp razglasil za zmagovalca.

"To je sodniška odločitev, konec koncev moram to tudi spoštovati," je po nezasluženem porazu dejal eden največjih gospodov v boksarskem svetu. Po sodniški razglasitvi se je le nasmejal, saj je vedel, da bi moral biti on tisti, ki bi ubranil pas. Vidno nelagodno je bilo tudi Avstralcu. Pacquiao je zadel kar 90 udarcev več kot končni zmagovalec.

Si je Avstralec zaslužil zmago?

  • Da.
    6,91 %
    23 glasov
  • Ne.
    93,09 %
    310 glasov
Oddanih 333 glasov

Smeh Filipinca po borbi je povedal vse:

V oči bode predvsem statistika, ki govori v prid Filipinca:

Pacquiau, osemkratnemu svetovnemu prvaku, ki velja za enega najboljših borcev svoje generacije, je malce v tolažbo le to, da bo od denarnega sklada, ki je bil namenjena borcema, pobral 95-odstotni delež (15-20 milijonov dolarjev), zmagovalec pa se bo moral zadovoljiti s petimi odstotki.

Sodnikov se boji tudi McGregor

Po takem boksarskem dvoboju se porajajo številna vprašanja, kako je sploh mogoče, da na tako vrhunski ravni sodniki odločijo o zmagovalcu. Tega se boji tudi irski UFC-zvezdnik Conor McGregor, ki se bo 26. avgusta v Las Vegasu v boksarskem dvoboju pomeril s Floydom Mayweatherjem. Njegov tabor razmišlja o predlogu, da bi med sodniki na tem edinstvenem spektaklu sedel tudi sodnik iz UFC, ki bi malce uravnotežil boksarsko "navijaške" sodnike. Bomo videli, kako uspešni bodo. Glede na to, da je Irčev tabor do zdaj sprejel vse zahteve Američana ...

Ne spreglejte