Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 6. 2015,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

padalstvo Grobnik Rijeka

Nedelja, 14. 6. 2015, 13.34

8 let

Gorazd Vindiš junak na Grobniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zelo zahtevne vremenske razmere, predvsem veter, so krojile usodo tekmovanja v skokih na cilj za svetovni pokal. V teh razmerah pa se je najboljše znašel Ptujčan Gorazd Vindiš.

Gorazd Vindiš je v vseh osmih serijah skakal odlično in se na koncu zasluženo veselil največjega uspeha v karieri. Drugi je bil Senad Salkič.

Pred zadnjo serijo je imel Štajerec dva centimetra naskoka pred tekmeci, a ga je v osmi seriji tudi sam malce polomil, toda grešili so tudi njegovi zasledovalci, tako da se je na koncu zasluženo zavihtel povsem na vrh.

"Tekma je bila zelo težka, vreme je bilo sila spremenljivo, v zadnjem skoku je bilo tudi precej psihičnega pritiska, a se mi je navkljub manjšemu spodrsljaju izšlo kot v pravljici, s čimer sem neizmerno zadovoljen. Zmaga je vsekakor sad dolgoletnega dela in upam, da ne bo edina, čeprav je konkurenca iz leto v leto močnejša," je bil po prvencu v karieri zadovoljen Gorazd Vindiš.

Ekipa Elan tik pod odrom za zmagovalce Zadovoljen je bil tudi Senad Salkič, ki se je veselil drugega mesta, a je imelo drugo mesto nekaj grenkega priokusa, kajti z ekipo Elan se je uvrstil tik pod zmagovalni oder.

"Tako kot vsak šport je tudi naš sila nepredvidljiv, kar smo mi tokrat občutili na lastni koži v šesti seriji. Neugodne razmere so nam naredile preveč preglavic, kar nas je po vodstvu pahnilo po lestvici navzdol, zaostanek za še boljši dosežek pa je bil pred zadnjima serijama prevelik," je po tekmovanju povedal Salkič.

Maja Sajovic se ni spoprijateljila z vremenom Z neugodnim vremenom se ni mogla spoprijateljiti niti Maja Sajovic, ki je sicer osvojila zelo solidno peto mesto, toda kazenskih centimetrov je bilo preveč. Prvo tekmovanje, ki padalcem služi tudi kot vpogled h tekmecem, je bilo izvedeno v celoti, čez dva tedna pa se bo karavana ustavila na letališču v Lescah, kjer je praktično že vse pripravljeno za nov padalski spektakel po Karavankami.

Ne spreglejte