Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2016,
12.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Robert Žbogar Anja Klinar evropsko prvenstvo London

Sreda, 18. 5. 2016, 12.21

6 let, 6 mesecev

Odrova z državnim rekordom v finale, popoldan Klinarjeva in Žbogar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Ravenčanka Tjaša Oder je na evropskem prvenstvu v plavanju v Londonu dosegla nov slovenski rekord na 800 m prosto 8:31,02 in lasten rekord s prvenstva pred dvema letoma v Berlinu že v predtekmovanju popravila za sedem stotink sekunde ter se s četrtim dosežkom prepričljivo zavihtela v finale.

"S finalom na 800 m prosto sem v tej disciplini izpolnila svoj prvi cilj. Zdaj bo zanimivo, saj bo ob dobrem dnevu jutri morda dosegljiva tudi medalja in upam, da bo že jutri moj dan. Sprva sem načrtovala boj za medaljo na 1500 m prosto. Minimalna želja v četrtek bo nov državni rekord, a vem, da imam vsaj v prvem delu še precej rezerve, saj sem začela sproščeno in zelo lahkotno, pa tudi v finišu v neposrednem dvoboju s plavalkami lahko še kaj dodam," pravi 22-letna Korošica Tjaša Oder, ki je v olimpijski sezoni 2016 prekinila študij v ZDA, da se bo lahko pripravila na igre v Rio de Janeiru.

Danes so ji spomini ušli tudi k nastopu na olimpijskih igrah v Londonu 2012, ko se v istem bazenu ni vse izšlo po željah, zdaj pa se je s tem objektom spet spoprijateljila. "Če dobro plavaš, ti je vsak bazen všeč in takrat je vsak hiter."

Klinarjeva ni v formi za hitre discipline

Manj zadovoljni sta bili 11. Anja Klinar in 13. Gaja Natlačen. "Plavala sem najhitreje letos, a žal počasneje od osebnega rekorda. Vsako leto pač ne gre hitreje," je ocenila Natlačnova. Špela Bohinc iz kranjskega Triglava je končala mesto za njo, a bila po najhitrejšem plavanju v karieri prešerne volje: "Po poškodbi rame več niti nisem smela pričakovati, zdaj spet treniram normalno in več kot očitno se vračam tja, kjer si želim biti."

Anja Klinar je želel na 800 m prosto popraviti osebni rekord. | Foto: Anja Klinar je želel na 800 m prosto popraviti osebni rekord.

Klinarjeva si je davi že pred nastopom na 800 m prosto priborila polfinale na 200 mešano. "Zelo sem zadovoljna z mešanim, saj nisem v formi za discipline, kjer je potrebna velika hitrost, zato sem polfinala še bolj vesela in upam, da popoldan lahko še kaj dodam. Na 800 m prosto pa je bil cilj osebni rekord. Že na polovici pa me je vse bolelo in ni šlo. Vsekakor pa je bil nastop dober trening."

V isti disciplini je Tjaša Pintar z 2:16,69 dosegla osebni rekord in bila 22. "Seveda moram biti z jutranjim plavanjem ob osebnem rekordu zadovoljna, želela pa sem si izid pod 2:16."

Norma se mu je za las izmuznila

Kot prvi je nastopil Robert Žbogar in si z 1:58,36 kot deveti priplaval polfinale na 200 m delfin. Žbogar je lovil tudi normo 1:58,16 za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, prepričljivo vodil na vseh treh obratih, na koncu pa malo popustil in norma se mu je izmuznila za pičli dve desetinki sekunde. "Začel sem zelo dobro, a na koncu nisem zdržal. Bilo je v redu za zjutraj, a če ne grem popoldan bolje od norme, na olimpijskih igrah tako ali tako nimam kaj iskati. Danes sem užival na tekmi."

Kot pravi Žbogar, bo popoldan glavni cilj norma, s trenerjem pa se bo pred tem še pogovoril o spremembi taktike. "A kaj dosti ni. Doslej sem, kadar sem začel bolj zadržano, imel na koncu več moči, a ob počasnejšem začetku dosegel enak čas. Najbolj pomembno je, da bom našel tisti pravi zavesljaj, da ne porabim preveč moči in ne pokislim."

Ne spreglejte