Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2018,
14.47

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Teja Belak Rok Klavora Sašo Bertoncelj gimnastika

Četrtek, 26. 7. 2018, 14.47

5 let, 8 mesecev

Ekipi za Glasgow

Na EP le Bertoncelj in Klavora, telovadke z ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Sašo Bertoncelj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska reprezentanca v športni gimnastiki bo v začetku avgusta nastopila na evropskem prvenstvu v Glasgowu, kjer bodo sočasno tudi prvenstva stare celine kolesarjev, plavalcev, triatloncev, golfistov in veslačev. Od telovadcev bosta nastopila le Sašo Bertoncelj in Rok Klavora, telovadke pa so sestavile tudi ekipo na čelu s Tejo Belak.

Najprej tekmovalni boji čakajo žensko vrsto, ki bo na prvenstvo odpotovala že v nedeljo. Selektor Andrej Mavrič bo na Škotsko odpeljal Tejo Belak, Tjašo Kysselef, Adelo Šajn in Lucijo Hribar, uspelo pa mu je sestaviti tudi vrsto za ekipno tekmovanje.

Belakova bo tako poleg preskoka nastopila še na dvovišinski bradlji in gredi, Kysselefovo čakajo nastopi na preskoku, dvovišinski bradlji in parterju, Šajnovo na gredi in parterju, Hribarjeva pa bo nastopila na vseh štirih orodjih - preskoku, dvovišinski bradlji, gredi in parterju.

Neposrečen termin, a to je glavna tekma

"Za nas bo evropsko prvenstvo letos glavna tekma, četudi je termin precej neposrečen. Čeprav nas jeseni čaka še svetovno prvenstvo, pa smo na evropskem bolj konkurenčni, tako da pričakujemo tudi kakšen finale. Največ možnosti za to imata seveda Teja in Tjaša. Teja je bila doslej že trikrat finalistka EP, Tjaša pa dvakrat deveta - torej je le za mesto zgrešila najboljšo osmerico," je cilje ženske reprezentance pred odhodom razkril Mavrič.

"Za nas bo evropsko prvenstvo letos glavna tekma, četudi je termin precej neposrečen. Čeprav nas jeseni čaka še svetovno prvenstvo, pa smo na evropskem bolj konkurenčni, tako da pričakujemo tudi kakšen finale."  | Foto: Vid Ponikvar "Za nas bo evropsko prvenstvo letos glavna tekma, četudi je termin precej neposrečen. Čeprav nas jeseni čaka še svetovno prvenstvo, pa smo na evropskem bolj konkurenčni, tako da pričakujemo tudi kakšen finale." Foto: Vid Ponikvar

Dodal je, da Slovenija ob zelo dobrih nastopih lahko ekipno poseže nekje okrog 18. mesta. "Mi smo že tega veseli, da smo sploh sestavili ekipo," je razmere opisal selektor ženske vrste.

In če se bodo telovadke predstavile tudi v ekipnem tekmovanju, pa selektor moške vrste Sebastijan Piletič ni mogel sestaviti ekipe. V Glasgow - telovadci se bodo na Otok odpravili teden dni za dekleti - bo tako odpeljal le Bertonclja, ki bo nastopil na konju z ročaji, in Klavoro, ki bo tekmoval na parterju.

V četrto gre rado ...

"Seveda je prvi cilj tako za Saša kot Roka uvrstitev v finale. Sašo je že stalnica med najboljšimi stare celine, ima tudi že dve bronasti kolajni, medtem ko je bil Rok kar trikrat doslej rezerva za finale, tako da ... v četrto gre rado," se je pred odhodom pošalil Piletič.

"Moj osnovni cilj je vedno finale, a če bom spet peti ali šesti, ne bom zadovoljen. Moj cilj je boj za kolajne," napoveduje Bertoncelj in dodaja, da ima letos največ rezerv pri izvedbi sestave, saj jo je le redko prikazal po željah.

"Veliko sem delal na boljši izvedbi, tudi kondicijsko sem dobro pripravljen. V kvalifikacijah bom zagotovo tekmoval z lažjo različico vaje z izhodiščem 16,1 točke, vadim pa tudi še desetinko ali dve težjo sestavo. Vedno sem sam sebi največji tekmec in upam, da mi bo uspelo pokazati vajo po načrtu," je še dejal izkušeni Škofjeločan, ki je ta mesec dopolnil 34 let.

"Sezona do zdaj je bila uspešna, dodatno motivacijo mi je dal uspešen nastop na sredozemskih igrah, kjer sem nastopil povsem brez pričakovanj, na koncu pa osvojil kolajno," pravi Klavora. | Foto: Vid Ponikvar "Sezona do zdaj je bila uspešna, dodatno motivacijo mi je dal uspešen nastop na sredozemskih igrah, kjer sem nastopil povsem brez pričakovanj, na koncu pa osvojil kolajno," pravi Klavora. Foto: Vid Ponikvar

Na finale meri tudi Klavora na parterju; doslej je bil že na treh prvenstvih stare celine rezerva. "Moj glavni cilj je pokazati lepo vajo. Sezona do zdaj je bila uspešna, dodatno motivacijo mi je dal uspešen nastop na sredozemskih igrah, kjer sem nastopil povsem brez pričakovanj, na koncu pa osvojil kolajno," je dejal Klavora, ki bo avgusta dopolnil 30 let.

In če je za telovadke EP glavna tekma sezona, pa oba telovadca zatrjujeta, da prava vrhunca šele prideta z oktobrskim svetovnim prvenstvom v Dohi ter konec novembra s svetovnim pokalom v Cottbusu, ki bo kot prva tekma že štel kot kvalifikacije za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu.

Slovenska gimnastična odprava na EP 

 

Ženska športna gimnastika:
- članice:
Teja Belak
Tjaša Kyseleff
Adela Šajn
Lucija Hribar
- selektor: Andrej Mavrič

- mladinki:
Zala Bedenik
Meta Kunaver
- trenerja: Katarina Bolkovič Šinkovec in Klemen Bedenik

- sodnici: Jerneja Fišer Kurnik in Vesna Stare Crnjac

Moška športna gimnastika:
- člana:
Sašo Bertoncelj
Rok Klavora
- selektor: Sebastijan Piletič

- mladinci:
Beno Kunst
Tim Jambriško
Sven Jug
Anže Hribar
- trenerja: Franci Rojc in Aljaž Vogrinec

- sodnika: Enes Hodžić Lederer in Dejan Jovanovič

Preberite še:

Sportal Telovadcem se je utrgalo, rokoborec jezen po porazu v finalu
Sportal Tjaša Kysselef v Kopru še peta na parterju
Tjaša Kysselef
Sportal Tjaša Kysselef in Sašo Bertoncelj na stopničkah v Kopru
Ne spreglejte