Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
5.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

jadralno letalstvo Boris Žorž Boštjan Pristavec

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 5.00

5 let, 10 mesecev

DP v jadralnem letenju, Lesce

Žorž ugnal domačo, Pristavec pa mednarodno konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Boris Žorž | Foto Drago Cvetanovič

Foto: Drago Cvetanovič

V Lescah se je v nedeljo končalo državno prvenstvo Slovenije v jadralnem letenju, ki ga je organiziral Aeroklubu ALC Lesce. V klubskem razredu je naslov državnega prvaka ubranil Boris Žorž, v odprtem razredu z mednarodno konkurenco pa je zmago slavil Boštjan Pristavec. Oba zmagovalca sta člana domačega aerokluba.

V klubskem razredu je bil boj zelo tesen, za Borisom Žoržem sta se zvrstila Aleš Kovač (Aeroklub Celje) in Aleš Fink (Koroški aeroklub Slovenj Gradec). V odprtem prvenstvu je prvo mesto zasedel domačin Boštjan Pristavec, ki sta mu sledila Željko Roškar (Aeroklub Celje), tretji pa je bil Jože Verdev (Šaleški aeroklub Velenje).

"Tukaj sem doma, tukaj sem naredil prve letalske korake. Bilo je zelo zanimivo, ker je bilo zelo neobičajno vreme. Presenečen sem, da smo uspeli sestaviti toliko tekmovalnih dni, kot smo jih, in da smo vsi vedno varno pristali, kar je tudi najpomembneje," je ob naslovu dejal Boštjan Pristavec. | Foto: Drago Cvetanovič "Tukaj sem doma, tukaj sem naredil prve letalske korake. Bilo je zelo zanimivo, ker je bilo zelo neobičajno vreme. Presenečen sem, da smo uspeli sestaviti toliko tekmovalnih dni, kot smo jih, in da smo vsi vedno varno pristali, kar je tudi najpomembneje," je ob naslovu dejal Boštjan Pristavec. Foto: Drago Cvetanovič

"V veliko zadovoljstvo mi je bilo po dolgem času tekmovati V Lescah. Tukaj sem doma, tukaj sem naredil prve letalske korake. Bilo je zelo zanimivo, ker je bilo zelo neobičajno vreme. Presenečen sem, da smo uspeli sestaviti toliko tekmovalnih dni, kot smo jih, in da smo vsi vedno varno pristali, kar je tudi najpomembneje," je ob naslovu dejal Pristavec, Žorž, ki je ubranil naslov državnega prvaka, pa dodal: "Jadralni piloti pridemo na tekmo, čar tekmovanja pa je,  da se vsako leto srečamo s prijatelji. V zraku nismo sovražniki, ampak lepo odletimo, potem pa se dobimo ob pijači, predebatiramo tekmovalni dan in smo predvsem prijatelji."

Fotoutrinki skozi objektiv Draga Cvetanoviča

Fotogalerija
1 / 23

Veseli jih uspešna izvedba

"Tekmovanje ocenjujem kot uspešno predvsem iz varnostnih razlogov. Nismo imeli nobenega incidenta in letala so vsa cela, kar je zelo v redu," je zadovoljstvo nad uspešno izvedbo tekmovanja brez nesreč izrazil predsednik Aerokluba ALC Lesce Janez Polenec, vodja tekmovanja Franci Lajovic pa je ob tem dodal: "Letenje je dostopno prav vsakomur. Vsak, ki pride v Lesce, bo z veseljem sprejet, lahko se bo preizkusil v letenju z jadralnimi in motornimi letali, dobil pa bo tudi vse potrebne informacije."

Preberite še:

jadralno letalstvo
Sportal Lesce v znamenju jadralnega letalstva
Ne spreglejte