Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2012,
20.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miran Stanovnik

Sreda, 4. 1. 2012, 20.45

8 let, 1 mesec

Coma in Despres razred zase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Marc Coma je zmagovalec 4. etape letošnjega relija Dakar. Med avtomobilisti vlogo favorita potrjuje Stephane Peterhansel, ki je slavil prvo etapno zmago na letošnjem reliju. Stanovnik 28.

Sredina 326 kilometrov dolga hitrostna preizkušnja je bila najdaljša doslej. Med motoristi sta bila ponovno razred zase trikratna zmagovalca relija Marc Coma in Cyril Despres. Tokrat se je etapne zmage veselil Coma, ki je uspel za dve minuti znižati zaostanek v skupnem seštevku za Despresom, a je slednji v skupnem seštevku še vedno velikih osem minut pred njim. ''Etapa je bila zelo zahtevna. Po zelo hitrem začetku sem vse moči usmeril v navigacijo in traso, saj je bilo na njej dosti vode. Zelo zahtevno je bilo ves čas dirkati z največjo možno hitrostjo. Prehitel sem nekaj dirkačev pred menoj in uspel pridobiti kakšno minuto v primerjavi z Despresom. Vsekakor se ne predajam in bom na polno dirkal vsako etapo,'' je v cilju dejal Coma, ki je v 3. etapi naredil navigacijsko napako in izgubil dragocenih 13 minut.

Med avtomobilisti je bil odlično na poti lanski zmagovalec Nasser Al Attiyah. Katarec je bil najhitrejši na prvih petih kontrolnih točkah. Slabih 120 kilometrov do cilja hitrostne preizkušnje je imel že več kot tri minute prednosti pred Stephanom Peterhanslom. Nato je na 288-em kilometru njegov Hummer ''počepnil.'' Al Attiyah je sicer uspel avto pripeljati do cilja hitrostne preizkušnje, a je izgubil velikih 26 minut. Etapno zmago je slavil izkušeni Peterhansel, ki vsako etapo dirka zelo preudarno. To mu je prineslo že kar lepo prednost pred zasledovalci v skupnem seštevku.

Slovenec Miran Stanovnik je etapo odpeljal v slogu ostalih treh etap. Na zadnjih izvedbah relija se v uvodnih etapah vseskozi giblje med 25. in 30. mestom. Zasedel je 28. mesto in nazadoval na 24. mesto v skupnem seštevku. Vsekakor od njega lahko več pričakujemo v naslednjih etapah, ki mu bodo veliko bolj ustrezale kot te, ki so bile na sporedu do sedaj.

Ne spreglejte