SiolNET. Sportal Atletika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trenerja Moa Faraha zdaj preiskuje še USADA

1

termometer

Ameriška antidopinška agencija USADA preiskuje obtožbe o sistematični uporabi dopinga v atletski skupini trenerja Alberta Salazarja, ki ga je s svojo reportažo sprožil britanski BBC.

Salazar je tudi trener britanskega zvezdnika Moa Faraha, ki je dvakratni olimpijski in svetovni prvak v tekih na 5000 in 10 tisoč metrov. Farah je že nekajkrat zanikal vse obtožbe, to pa je zdaj storil tudi Salazar, 56-letni Kubanec, ki živi v ZDA in ima ameriški potni list.

Zanikal je, da naj bi tekmovalce v svoji skupini Nike Oregon Project silil v jemanje prepovedanih poživi. Poleg Faraha je med drugimi v skupini tudi Galen Rupp, ki je bil srebrn na OI v Londonu na 10 tisoč metrov.

Salazar zahteva opravičilo: Vse obtožbe so neresnične! "Nikoli nismo in ne bomo posegali po nedovoljenih poživilih. Vse obtožbe, ki jih je objavil BBC in pripravila ProPublica, so neresnične ... Zahtevam, da javno objavijo, da so navedbe neresnične. Zelo sem žalosten, ker so to predvajali, ne da bi upoštevali, kako lahko neresnične navedbe škodujejo drugi strani. Zelo trdo smo delali, da smo prišli do vseh teh dobrih izidov, in nanje smo zelo ponosni," je med drugim v pismu navedel Alberto Salazar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin