Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
2. 7. 2014,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Primož Kozmus Velenje

Sreda, 2. 7. 2014, 10.32

8 let

Kozmus: Katastrofa, Fajdek in Pars sta predaleč

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Primož Kozmus pred polnimi velenjskimi tribunami na 19. mednarodnem mitingu v počastitev dneva rudarjev ni navdušil, evropsko prvenstvo v Zürichu pa je vse bliže. Je že čas za alarm?

Najboljši slovenski atlet vseh časov Primož Kozmus si je pred začetkom letošnje sezone kot cilj zadal medaljo na evropskem prvenstvu, ki bo od 12. do 17. avgusta potekalo v Zürichu. Časa za dvig forme je še nekaj, a je miting v Velenju pokazal, da je zaostanek za najboljšimi precejšen. Slovenski rekorder v metu kladiva je z dosežkom 74,73 metra končal šele na šestem mestu.

Forma je boljša od prikazane

"Pripravljenost je na višji ravni, kot sem pokazal. Spet sem imel težave s tehniko, kar bom moral odpraviti. To že ves čas počnem, a se še vedno lovim. Moj nastop je bil katastrofalen, najslabši v letošnji sezoni. Ni se mi uspelo zbrati. Tega si ne bi smel dovoliti," je bil po tekmi v Velenju razočaran Kozmus, ki bo prilagodil svoj tekmovalni načrt do evropskega prvenstva: "Najbrž bom vse napovedane tekme izpustil in se udeležil zgolj državnega prvenstva."

Več razlogov za zadovoljstvo ima svetovni prvak Pawel Fajdek. Aktualni svetovni prvak je zmagal z metom, dolgim kar 82,37 metra, kar je najboljši izid sezone na svetu. Olimpijski prvak Krisztian Pars je osvojil drugo mesto z 81,08 metra, a je opravil le dva meta, potem pa je zaradi manjše poškodbe mišice preventivno končal tekmovanje. Omenjena tekmovalca sta v letošnji sezoni razred zase, tega se zaveda tudi slovenski šampion: "Pars in Fajdek sta predaleč. Razlika v primerjavi z drugimi je res velika, potem pa je velika luknja. Drugo skupino tekmovalcev bi se dalo prehiteti, to je moje upanje in na tem bom gradil."

Po teh besedah bi lahko sklepali, da je Kozmus že obupal nad bojem za zlato in srebro, a ne gre pozabiti, da je človek za velike tekme, njegovi meti pa so najdaljši, ko je najpomembneje: "Priprave potekajo v redu, vse gre po načrtih. Na treningu kladivo leti okoli 74 ali 75 metrov, le maksimalnih metov še ne izvajam dobro. Kljub temu bi v Velenju moral vreči dva ali tri metre dlje. Verjamem, da se mi bo do evropskega prvenstva uspelo sestaviti."

Kvalifikacije za met kladiva na evropskem prvenstvu v Zürichu bodo na sporedu 14. avgusta, finale pa 16. avgusta.

Ne spreglejte