Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Nedelja,
27. 11. 2016,
16.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Vladimir Lenin Kako sem spoznal vajino mamo Keira Knightley Natalie Portman Vojna zvezd dvojček dvojnik Josif Stalin Zayn Malik

Nedelja, 27. 11. 2016, 16.11

6 let, 6 mesecev

Prepoznate Zaynovega dvojnika?

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
stalin, zayn malik | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Veliko zvezdnikov ima svoje dvojnike, ki so jim zelo podobni, nekateri celo med zvezdniki. Odkrili smo tudi zelo znanega dvojnika pevca Zayna Malika.

Se spomnite serije Kako sem spoznal vajino mamo (How I Met Your Mother)? Ted, Lily, Marshall, Robin in Barney so v devetih sezonah vsi naleteli na svoje doppelgangerje oziroma dvojnike. Svojo zvezdniško dvojčico ima tudi Natalie Portman. Med snemanjem Vojne zvezd so najeli tedaj 12-letno Kiero Knightley, da je igrala služabnico kraljice Amidala, ki jo je igrala štiri leta starejša Natalie. Kadar sta bili obe v svojih kostumih, so številni le s težavo ločili, katera je katera.

Dvojčka Zayna Malika pa smo našli še dlje v preteklosti.

zayn malik, gigi hadid | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

V mladih letih je bil nekdanjemu članu skupine One Direction zelo podoben sovjetski diktator Josip Visarijonovič Stalin.

Stalin se je kot Iosep Džugašvili rodil v ruskem imperiju na območju današnje Gruzije leta 1878. Potem ko so ga zaradi nepokorščine izključili iz teološkega zavoda, se je pridružil socialno-demokratski stranki. Sledil je Vladimirju Leninu in se kmalu preimenoval v Stalina (jekleni mož). Po padcu carskega režima leta 1917 so ga izpustili iz zapora, kjer se je znašel zaradi podpiranja revolucije.

Stalin se je zaradi revolucionarnih idej v mladosti večkrat znašel v zaporu. | Foto: Getty Images Stalin se je zaradi revolucionarnih idej v mladosti večkrat znašel v zaporu. Foto: Getty Images

Stalin se je po Leninovi smrti vzpel na oblast in s trdo roko vladal Sovjetski zvezi, vodil jo je tudi med drugo svetovno vojno. V Sovjetski zvezi je vsilil kult osebnosti, v obdobju njegovih list pa je po različnih ocenah umrlo med 10 in 60 milijonov ljudi. Umrl je marca 1953.

Skoraj 40 let pozneje, januarja 1993, se je v Bradfordu v Angliji rodil Zain Javadd Malik. Njegov oče Yaser Malik je britanski Pakistanec, mati Tricia pa Angležinja z irskimi koreninami. Zayn se je leta 2010 prijavil na avdicijo za oddajo X Factor. Iz tekmovanja je izpadel pred finalom, a sta ga sodnika Simon Cowell in Nicole Scherzinger združila s še nekaterimi tekmovalci in nastala je skupina One Direction. Zayn je lani skupino zapustil in se podal na samostojno glasbeno pot.

Ne spreglejte