Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
10. 2. 2016,
18.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nizkocenovci start-up

Sreda, 10. 2. 2016, 18.34

7 let, 12 mesecev

Slovenski start-up dobil 300 tisočakov

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Start-up Nizkocenovci, ki ponuja spletno platformo za iskanje nizkocenovnih letalskih povezav, je dobil 300 tisoč evrov svežega kapitala. Namenili ga bodo za tehnični razvoj in prodor na tuje trge.

V slovenski start-up sta investirala bolgarski sklad Launchub in češki sklad Credo ventures in s tem ceno podjetja postavila na 1,5 milijona evrov.

Nizkocenovci poleg tehničnega razvoja platforme, prodora na tuje trge, kot sta Nemčija in Francija, ter testiranja in optimizacije izdelka načrtujejo še nadgradnjo strategije razvoja. Iz ponudnika iskanja nizkocenovnih letalskih povezav se usmerjajo v spletnega načrtovalca nizkocenovnih potovanj. Ob koncu leta načrtujejo že okrog 15 milijonov evrov prihodkov, nove okrepitve v ekipi in nadaljnje pogovore za dodaten sveženj investicijskega kapitala.

Zavzeti želijo svet Usmerjajo se ne samo v poceni lete, temveč tudi v njihovo kombiniranje z vlaki in avtobusi, da bi uporabniku našli povezavo, ki je cenejša od trenutne ponudbe letov, hkrati pa zmanjšuje ogljikovi odtis (v podjetju so izračunali, da bi na račun znižanega letalskega prometa po Evropi emisije letalskega prometa lahko zmanjšali za približno pet odstotkov). Proizvod bodo testirali na nemškem trgu, cilj pa je v prihodnje uporabnikom ponuditi najcenejše opcije za potovanje do želenega mesta tako v Evropi kot tudi po svetu s katerim koli prevozom.

Mesečno okoli 12 tisoč uporabnikov Prek spletnih strani www.nizkocenovci.si in www.goavio.com lahko uporabniki že ustvarijo svoje potovalne poti in jih kupijo. Obe spletni središči že zdaj mesečno združujeta okrog 12 tisoč uporabnikov.

V dveh letih je bilo do zdaj v podjetje Nizkocenovci vloženo približno 200 tisoč evrov v lastnih sredstvih, semenskem kapitalu vlagateljev Branka Drobnaka in Boruta Rismala ter prek konvertibilnega posojila Slovenskega podjetniškega sklada.

Ne spreglejte