TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2011,
13.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sarah Jessica Parker

Petek, 1. 7. 2011, 13.34

6 let, 6 mesecev

Sarah Jessica Parker – arhetip dame z Manhattna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sarah Jessica Parker je verjetno najbolj znana po vlogi kolumnistke Carrie Bradshaw iz filmov in serije Seks v mestu. V videoteki na SiOL TV si oglejte njen film Čez 30 in še pri tastarih!

Sarah Jessica Parker je igralsko pot začela na gledaliških deskah in uspela na Broadwayu v muzikalu Annie. Za igro v izven Broadwaya je prejela tudi nekaj nominacij. Dobila je vlogo v televizijskem filmu My Body, My Child (1982), potem pa je dobila eno od glavnih vlog v televizijski humoristični seriji Square Pegs (1982).

Nadaljevala je s stranskimi vlogami v Footloose in Firstborn (1984). Ob Helen Hunt je imela prvo glavno vlogo v filmu Dekleta si želijo samo zabave (Girls Just Want to Have Fun, 1984). Leta 1991 je zaigrala v stranski vlogi v romantični komediji L.A. Story, naslednje leto pa z Nicolasom Cageom v filmu Medeni tedni v Vegasu (Honeymoon in Vegas).

Soigralka Brucea Willisa in Johnnyja Deppa

Istega leta je kot policistka poleg Brucea Willisa zaigrala v filmu Usodni val (Striking Distance), naslednje leto pa je poleg Johnnyja Deppa kot dekle glavnega lika, Dolores Fuller, zaigrala v kritiško uspešnem filmu Ed Wood.

Njena glavna vloga – Carrie Bradshaw

V seriji Seks v mestu, ki je trajala od 1998 do 2004, je igrala glavno junakinjo Carrie Bradshaw, ki se s prijateljicami, moškimi, modnimi nakupi in pisateljsko kariero prebija skozi življenje na Manhattnu. Številnim ženskam, če so gledale serijo ali pa ne, je z vlogo postavila nove standarde življenjskega sloga. Vse, kar so oblekle štiri prijateljice (Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon) v šestih sezonah nadaljevanke, so dobesedno "pozlatile" s svojim dotikom. Postala je obraz mnogih modnih znamk in večkrat sodelovala pri njihovih oglaševalnih kampanjah.

Koliko pa ima igralka skupnega z junakinjo filma Carrie Bradshaw? "Ne počutim se kot Carrie, moje življenje je popolnoma drugačno. In tako je prav, ker bi me drugače vloga že pred leti začela dolgočasiti."

Seks v mestu – zadnji prizor:

Ne spreglejte