TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 1. 2016,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Andreas Wolff Nemčija

Sreda, 20. 1. 2016, 13.52

8 let

Proti Sloveniji bi radi poslušali pravljico o dobrem volku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na EP na Poljskem se bosta danes spopadli rokometni reprezentanci Slovenije in Nemčije. Izbranci Veselina Vujovića za napredovanje potrebujejo zmago, Nemcem zadošča že remi.

Pred odločilnim dejanjem v skupini C za rokometni izbrani vrsti Slovenije in Nemčije smo se sprehodili po nekaterih nemških medijih, ki spremljajo dogajanje v Vroclavu. Vsi se zavedajo, da nemško reprezentanco danes čaka zahtevna naloga.

Nemški športni portal Sport1 se sprašuje o tem, kako velika je nevarnost izpada. "Na papirju najlažji tekmeci jo lahko zagodejo Nemčiji," so zapisali. Če bi Slovenija prekrižala načrte rokometni velesili, ki se lahko pohvali z izjemno močnim klubskim prvenstvom, bi se Nemci znašli na robu prepada. Drugi del tekmovanja bi si še lahko zagotovili, a bi morali Španci v večernem spopadu premagati Švede.

"Slovenija je na SP 2013 osvojila četrto mesto. Odlikuje jo strnjena obramba, v napadu pa so najbolj nevarni Zorman, Zarabec in Bombač. Selektor Vujović je pod s pritiskom, saj morajo njegovi izbranci nujno zmagati," so predstavili današnjega tekmeca in dopisali, da so bili Nemci na zadnjih medsebojnih srečanjih uspešnejši. Lani so Slovenijo premagali dvakrat, v začetku leta na tekmi za sedmo mesto na SP v Katarju (30:27), novembra pa še na superpokalu (31:28).

"Moramo prebiti njihovo obrambo," je razkril cilj nemški selektor Dagur Sigurdsson. Nekdanji islandski rokometni zvezdnik je pohvalil Slovenijo. Opisal jo je kot ekipo, ki igra zelo agresivno in borbeno, njeni igralci pa stojijo zelo blizu tekmecem in so nepopustljivi pri izpolnjevanju obrambnih nalog.

Statistika je zaveznik Nemčije

Nemški časopis Abendzeitung München pred srečanjem s Slovenijo širi optimizem. Tudi zato, ker Nemci za napredovanje potrebujejo le točko.

"Statistika je zaveznik Nemčije," so spomnili na podatek, da Slovenija na evropskih prvenstvih še ni premagala Nemčije. Na sedmih tekmah je bila najbližje uspehu pred šestimi leti v Avstriji, ko se je dvoboj končal brez zmagovalca (34:34).

"Dobro poznamo tekmeca. Zelo bo izenačeno, tako da bi lahko odločila dnevna forma," namiguje Sigurdsson, ki si je oddahnil, saj bo lahko proti Sloveniji računal tudi na Christiana Dissingerja. Nemški reprezentant je na tekmi s Švedsko prejel rdeči karton, a mu je vodstvo tekmovanja dalo zeleno luč za nastop na odločilnem spopadu s Slovenijo.

Medved, okreten kot lutka

Kdo bi lahko odločil današnje srečanje v prid Nemcem? Časnik Münsterland Zeitung ponuja resnega kandidata. To je vratar Andreas Wolff, ki je na tem prvenstvu zelo razpoložen. "Bo Nemčija proti Sloveniji občudovala pravljico o dobrem volku?" so se pošalili iz njegovega priimka, ki je zelo podoben nemškemu izrazu za volka (Wolf). Wolff ima 24 let. Čeprav je visok skoraj dva metra (198 centimetrov), njegova teža pa presega sto kilogramov (105 kilogramov), je zelo spreten. "Je medved, okreten kot lutka," so zapisali pri omenjenem časniku in se pohvalili, da so se Švedi na zadnji tekmi ustrašili velikega porednega volka. Takšen šaljiv opis so našli na uradni strani tekmovanja.

Nemški vratar je na tem prvenstvu ubranil kar 40 odstotkov strelov. V tej statistični prvini je najboljši na Poljskem. "Naš cilj je iti do konca. Če premagamo Slovenijo, je vse mogoče," razmišlja celo o naslovu evropskega prvaka.

Vratar, ki ni še nikoli razočaral selektorja

Tudi priljubljeni nemški časnik Bild poudarja odlično formo Wolffa. "Andreas nas ni prav nikoli razočaral. Niti na svetovnem prvenstvu niti v kvalifikacijah," ga je pohvalil selektor Sigurdsson.

Wolff brani pri Wetzlarju, na prvenstvo pa je pripotoval v vlogi rezervnega vratarja. Prednost je imel 35-letni Carsten Lichtlein (Gummersbach), a se je po dveh srečanjih jeziček na tehtnici že prevesil na stran Wolffa. Bo tako tudi danes, ko se bo spopadel s slovenskimi igralci, ki jih iz zagate reši le zmaga?

Ne spreglejte