SiolNET. Posel danes Finance
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Morate doplačati dohodnino? Danes je zadnji dan.

0,00

termometer

Dohodnina
Foto: Metka Prezelj

Danes se izteka rok za doplačilo dohodnine za leto 2017 za tiste zavezance, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v začetku junija in niso podali ugovora. V tej tranši je bilo zavezancev z doplačili 124.553, državi morajo skupaj doplačati 40,75 milijona evrov. Odmerjeni davek lahko poravnajo v več obrokih.

"Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke," so v sporočilu za javnost zapisali na Finančni upravi RS (Furs). V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov.

Roka za vložitev obrazca ni, Furs pa zavezancem priporoča, naj ga vložijo čim hitreje. "Najbolje je takoj, ko zavezanec prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku," so dodali.

Novogradnje v Ljubljani Posel danes Nepremičninski trg v Ljubljani cveti: poglejte, kje vse se bo gradilo

V drugem svežnju s konca maja je bilo 568.983 informativnih izračunov dohodnine za lani, skupaj s prvim svežnjem iz konca marca je izračune torej prejelo 1.528.772 zavezancev. Medtem je finančna uprava dohodnino za zavezance iz prvega svežnja že poračunala, prav tako je pred nekaj dnevi že vrnila preplačane zneske zavezancem iz drugega svežnja.

Do danes torej na Fursu čakajo le še na doplačilo dohodnine tistih zavezancev, ki so jim lani med letom delodajalci obračunali prenizke zneske akontacije dohodnine. V povprečju bo vsak plačal državi 384 evrov, vsi skupaj pa 40,75 milijona evrov. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin