SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vsak mesec je prejel 37 tisoč evrov obresti

1

termometer

Neimenovani davčni zavezanec je lani prejel za več kot 440 tisoč evrov obresti. Po plačilu davkov mu na mesec še vedno ostane okoli 30 tisoč evrov.

Davčni zavezanec, ki so mu za lani odmerili najvišjo dohodnino od obresti, je leta 2010 prejel 442.344 evrov obresti, poroča Žurnal24. Samo od depozitov je vsak mesec dobil skoraj 37 tisoč evrov obresti, po plačilu dohodnine pa mu ostane še nekaj manj kot 30 tisoč evrov na mesec, kažejo podatki Dursa.

Na banki je imel vezanih več kot 11 milijonov evrov Če upoštevamo, da je imel zavezanec denar na banki vezan vse leto in da so bile obresti na depozite štiriodstotne, je imel zavezanec na banki vezanih več kot 11 milijonov evrov, še poroča Žurnal24. Mogoče je, da je imel zavezanec denar tudi na tujih bankah, saj morajo državljani Slovenije plačati dohodnino tudi od obresti, ki jih dobijo v kakšni članici EU.

Plačati bo moral skoraj 90.000 evrov dohodnine Dohodnino je treba sicer plačati samo v primeru, če letne obresti presežejo tisoč evrov, kar pa se zgodi pri depozitu okoli 25 tisoč evrov. Slovencev, ki so presegli to mejo, je po podatkih Dursa skoraj 52.000, ti pa bodo v državno blagajno prispevali nekaj več kot 17 milijonov evrov. "Naš bogataš" bo moral sicer plačati skoraj 90.000 evrov dohodnine.

Če bi želeli le od obresti mesečno prejemati po tisoč evrov, bi morali (ob upoštevanju davka) imeti na banki 370.000 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin