Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
17.01

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Ivica Todorić Agrokor vrhovno sodišče

Torek, 3. 7. 2018, 17.01

5 let, 9 mesecev

Višje sodišče zavrnilo Todorićevo pritožbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Ivica Todorić | Foto STA

Foto: STA

Zagrebško višje sodišče za gospodarske zadeve je kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo dolgoletnega predsednika uprave koncerna Agrokor Ivice Todorića na predviden potek obravnave o poravnavi, ki je napovedana za sredo. Osumljeni za finančne malverzacije v Agorkorju Todorić se je pritožil kot nezadovoljni upnik nepriznanih terjatev.

Višje sodišče je tako potrdilo odločitev prvostopenjskega z 21. junija, da bodo imeli na obravnavi v sredo pravico glasovanja vsi upniki, ki imajo potrjene neplačane terjatve. Določilo je tudi, da bodo upniki, ki jim terjatev niso priznali, tudi lahko glasovali, če bodo upniki s pravico glasu s tem soglašali.

Ivica Todorić
Novice Zagrebško sodišče razveljavilo odločitev o zamrznitvi premoženja Todoriću

Todorić se je pritožil na sklep, ker je med drugim ocenil, da niso bili izpolnjeni niti formalni pogoji za pogodbo o poravnavi, ker jo je sprejel začasni svet upnikov, ne pa redni svet upnikov. Meni, da so kršili tudi načelo enakopravnega postopka do vseh upnikov ter da znesek priznanih terjatev ne ustreza resničnemu znesku terjatev nekaterih upnikov.

Nasprotuje tudi glasovanju o poravnavi z mobilno aplikacijo, ki jo je sodišče napovedalo zaradi velikega števila upnikov, ki jih pričakujejo na sredini obravnavi.

Ivica Todorić
Novice Todorića bodo izročili Hrvaški

Višje sodišče je danes med drugim pojasnilo, da so Todorićevo pritožbo zavrnili kot neutemeljeno, ker sodišče s svojim sklepom o poravnavi ni odločalo o pravicah posameznih upnikov.

Obravnava napovedana za jutri

Sodišče je napovedalo obravnavo za sredo, ko bo nekaj več kot 3.000 upnikov s priznanimi terjatvami lahko glasovalo o predlogu poravnave, ki ga je prejšnji mesec sprejel začasni svet upnikov.

Ivica Todorić
Novice Todorić pet milijonov evrov iz Agrokorja spravil v Dubaju

Glasovanje bo potekalo v športni dvorani Dražen Petrović v Zagrebu v dveh fazah. Upniki bodo najprej odločali, ali soglašajo s tem, da bodo imeli pravico glasu tudi upniki, ki jim niso priznali terjatev, nato pa bodo glasovali o poravnavi. Če bo poravnava sprejeta, bosta največji upnici koncerna, ruski banki Sberbank in VTB, postali tudi največji lastnici novega koncerna s približno 47-odstotnim deležem.

McMafia Konzum
Trendi Todorićev Konzum v britanski seriji o mafiji #video
Ne spreglejte