SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Višje sodišče zavrnilo Todorićevo pritožbo

0,03

termometer

Ivica Todorić
Foto: STA

Zagrebško višje sodišče za gospodarske zadeve je kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo dolgoletnega predsednika uprave koncerna Agrokor Ivice Todorića na predviden potek obravnave o poravnavi, ki je napovedana za sredo. Osumljeni za finančne malverzacije v Agorkorju Todorić se je pritožil kot nezadovoljni upnik nepriznanih terjatev.

Višje sodišče je tako potrdilo odločitev prvostopenjskega z 21. junija, da bodo imeli na obravnavi v sredo pravico glasovanja vsi upniki, ki imajo potrjene neplačane terjatve. Določilo je tudi, da bodo upniki, ki jim terjatev niso priznali, tudi lahko glasovali, če bodo upniki s pravico glasu s tem soglašali.

Ivica Todorić Novice Zagrebško sodišče razveljavilo odločitev o zamrznitvi premoženja Todoriću

Todorić se je pritožil na sklep, ker je med drugim ocenil, da niso bili izpolnjeni niti formalni pogoji za pogodbo o poravnavi, ker jo je sprejel začasni svet upnikov, ne pa redni svet upnikov. Meni, da so kršili tudi načelo enakopravnega postopka do vseh upnikov ter da znesek priznanih terjatev ne ustreza resničnemu znesku terjatev nekaterih upnikov.

Nasprotuje tudi glasovanju o poravnavi z mobilno aplikacijo, ki jo je sodišče napovedalo zaradi velikega števila upnikov, ki jih pričakujejo na sredini obravnavi.

Ivica Todorić Posel danes Todorića bodo izročili Hrvaški

Višje sodišče je danes med drugim pojasnilo, da so Todorićevo pritožbo zavrnili kot neutemeljeno, ker sodišče s svojim sklepom o poravnavi ni odločalo o pravicah posameznih upnikov.

Obravnava napovedana za jutri

Sodišče je napovedalo obravnavo za sredo, ko bo nekaj več kot 3.000 upnikov s priznanimi terjatvami lahko glasovalo o predlogu poravnave, ki ga je prejšnji mesec sprejel začasni svet upnikov.

Ivica Todorić Novice Todorić pet milijonov evrov iz Agrokorja spravil v Dubaju

Glasovanje bo potekalo v športni dvorani Dražen Petrović v Zagrebu v dveh fazah. Upniki bodo najprej odločali, ali soglašajo s tem, da bodo imeli pravico glasu tudi upniki, ki jim niso priznali terjatev, nato pa bodo glasovali o poravnavi. Če bo poravnava sprejeta, bosta največji upnici koncerna, ruski banki Sberbank in VTB, postali tudi največji lastnici novega koncerna s približno 47-odstotnim deležem.

McMafia Konzum Trendi Todorićev Konzum v britanski seriji o mafiji #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin