SiolNET. Posel danes Novice
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Twitter začasno ustavil sistem plačljivih kljukic #video

0,01

termometer

Potem ko je moralo družbeno omrežje Twitter pretekli teden zaradi vala lažnih računov začasno ukiniti nov sistem plačljivih modrih kljukic Blue Verified, je lastnik Twitterja Elon Musk danes napovedal, da bo novi sistem zaživel 29. novembra. Prvotno bi ga morali sprožiti v torek.

"Ponovni zagon storitve Blue Verified prestavljamo na 29. november, da se prepričamo o njeni zanesljivosti," je na Twitterju naznanil Musk.

Uvedba novega sistema plačljivih modrih kljukic se je s tem zamaknila za dva tedna, razlog za takšno odločitev pa je val lažnih računov, ki je zajel Twitter.

To je Twitter prejšnji teden prisililo, da je začasno ukinil novi sistem plačljivih modrih kljukic in ponovno uvedel sivo oznako, s katero se izkazuje pristnost računov javnih oseb in organizacij.

Elon Musk, Tesla Novice Elon Musk posvaril zaposlene: Stečaj Twitterja ni izključen

Da bi se izognil ponovitvi težave z lažnimi računi, je Musk tvitnil, da bo v posodobljenem sistemu sprememba preverjenega imena povzročila izgubo kljukice, dokler Twitter ne potrdi, da je novo ime v skladu s pogoji storitve, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Musk je kmalu po 44 milijard vrednem prevzemu Twitterja prevetril sistem modre kljukice, s katero je lahko uporabnik izkazoval svojo pristnost. Pred tem so morali zvezdniki iz sveta zabave, politiki, novinarji in druge javne osebe identiteto potrditi z dokazi, da so si prislužili značko z modro kljukico, s katero se izkazuje pristnost računa. Po novem modelu pa so značko za preverjen račun prejeli vsi, ki so zanjo plačali osem dolarjev mesečne naročnine.

Med tarčami lažnih računov tudi Musk

To je kmalu povzročilo kaos na družbenem omrežju. Številni uporabniki Twitterja so namreč izkoristili novi sistem preverjanja identitete uporabnikov te platforme in ustvarili lažne račune, s katerimi so se izdajali za znane osebe in organizacije.

Med osrednjimi tarčami lažnih računov je bil ravno Musk, uporabniki pa so se norčevali iz lastnika Twitterja in njegovega prevzema družbenega omrežja. Neki uporabnik je prek lažnega računa ameriškega podjetja Chiquita medtem sporočil, da je podjetje "ravnokar strmoglavilo vlado Brazilije".

Delnice farmacevta strmoglavile

V gospodarskih krogih pa je precej odmeval primer lažnega računa, ki se je izdajal za farmacevtsko podjetje Eli Lilly. "Z veseljem sporočamo, da je inzulin zdaj brezplačen," je 10. novembra tvitnil lažni račun. Kmalu zatem je vrednost delnice podjetja močno padla, tržna vrednost družbe pa naj bi se po takratnih gospodarskih poročilih zmanjšala za več milijard dolarjev.

Twitter, Elon Musk Avtomoto Muskov prevzem Twitterja: tako so se odzvali avtomobilisti

Številna podjetja so se posledično odločila, da začasno ustavijo oglaševanje prek Twitterja, kar lahko za družbeno omrežje predstavlja večmilijonsko izgubo prihodkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin