Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2018,
11.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

3

Natisni članek

pony Gorenje Rog kolo

Nedelja, 19. 8. 2018, 11.00

5 let, 8 mesecev

Proizvodnja ponyjev le še v omejenem obsegu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

3

Pony | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Proizvodnja sodobnejših koles pony, ki se je v Velenju v okviru družbe Gor kolesa začela februarja lani, še poteka, a v omejenem obsegu, so pojasnili v skupini Gorenje, ki je lastnik družbe Gor kolesa. A verjetno ne več dolgo. Za družbo Gor kolesa namreč v skupini iščejo potencialnega kupca. Podrobnosti postopka za zdaj ne razkrivajo.

"Že lani smo v sodelovanju z vodstvom podjetja sprejeli odločitev, da dejavnosti izdelave in prodaje koles ne bomo razvijali po prvotnem načrtu, zato smo zmanjšali obseg aktivnosti v podjetju," so navedli v skupini Gorenje.

Kot še pojasnjujejo, je odločitev o prodaji deleža v podjetju Gor kolesa tudi v skladu s strateško usmeritvijo skupine, ki se osredotoča na temeljno dejavnost, to je proizvodnjo, trženje in prodajo gospodinjskih aparatov.

Goni pony 2017
Sportal Goni Pony 2017: posrečen retro dan v znamenju rekordov #foto

O tem, da dejavnosti izdelave sodobnih ponijev ne gre najbolje, je minuli teden prvi poročal časnik Finance.

Po dokapitalizaciji je 100-odstotni lastnik postal Gorenje

Gorenje je v projekt izdelave kultnih ponyjev v sodobnejši podobi vstopilo skupaj z družbo BTC. Podjetje Gor kolesa je Gorenje ustanovilo s 650.000 evri osnovnega kapitala, pred tem je kupilo tudi blagovno znamko Rog, in sicer od Luke Koblerja iz podjetja Fura, ki jo je kupilo iz stečaja Roga koles po nabavni ceni 41.500 evrov.

Pony | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Gorenje je v družbi Gor kolesa imelo 61,5 odstotka, BTC pa 38,5 odstotka kapitala. A tega je že konec minulega leta zmanjkalo, potrebna je bila dokapitalizacija. BTC v tej ni sodeloval, tako da je družba zdaj v 100-odstotni lasti Gorenja, so poročale Finance.

Po podatkih iz letnega poročila skupine Gorenje je družba Gor kolesa leta 2016, ko je poslovala le dobrega pol leta in še ni izdelovala in prodajala koles, izkazala 5000 evrov prihodkov in 272.000 evrov izgube. Lani pa je družba dosegla 993.000 evrov prihodkov od prodaje in ob tem ustvarila za 863.000 evrov izgube.

Goni Pony 2017 2_del
Sportal Inovativnost slovenskih pony kolesarjev ne pozna meja #foto

Na leto so jih želeli prodati pet tisoč

Koliko koles so v Velenju doslej izdelali oz. sestavili in koliko prodali, ni znano. Ob predstavitvi nove serije koles pony decembra 2016 v Velenju je direktor podjetja Rok Lesjak povedal, da je cena koles od 329 evrov naprej, da se bodo kolesa prodajala v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem ter da jih bodo letno izdelali 5000.

Primož Jurak
Sportal Primož Jurak in Laura Šimenc, zmagovalca dirke Goni Pony: on ga je kupil na internetu, njej ga je posodila znana maratonka
Ne spreglejte