SiolNET. Posel danes Novice
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mervič se konec leta poslavlja od vodenja Spara

0,27

termometer

Igor Mervič
Foto: Bor Slana

Dolgoletni generalni direktor družbe Spar Slovenija Igor Mervič bo funkcijo konec leta predal nasledniku. S 1. januarjem prihodnje leto bo vodenje družbe prevzel David Kovačič, ki bo skupaj z direktorjem za finance in ekonomiko nadaljeval začrtano vizijo družbe.

Kot so danes sporočili iz družbe Spar Slovenija, Igor Mervič sicer ostaja v podjetju, ki ga je vodil 28 let. Prevzel bo funkcijo člana nadzornega sveta družbe ter svetovalca koncerna Spar v vseh državah, kjer ta posluje.

Mervič je vlogo prvega direktorja Spara Slovenija prevzel leta 1992. Podjetje, ki je imelo na začetku v Sloveniji štiri prodajalne, ima danes 106 trgovin Spar in Interspar, lastno pekarno ter distribucijski center.

David Kovačič, ki bo vodenje Spara Slovenija prevzel z novim letom, je v karieri deloval kot direktor prodaje v podjetju Hofer in pozneje kot direktor maloprodaje v podjetju Engrotuš, nato pa je prevzel mesto direktorja poslovnega svetovanja v družbi PricewaterhouseCoopers. Pred prihodom v Spar je deloval kot direktor poslovnega svetovanja v družbi Deloitte. "Z več kot 15-letnimi izkušnjami na področju trgovine in poslovnega svetovanja bo lahko učinkovito nadaljeval in nadgradil zastavljeno vizijo podjetja Spar Slovenija," so še zapisali v družbi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin