SiolNET. Posel danes Novice
0,53

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Lidija Glavina ni več zaposlena na SDH

0,53

termometer

Lidia Glavina
Foto: STA

Lidija Glavina od danes ni več zaposlena na Slovenskem državnem holdingu (SDH), so sporočili iz upravljavca državnih naložb. Glavini tako pripada izplačilo odpravnine v višini preostalih še neizplačanih plač do konca tega leta.

Nadaljevanje zaposlitve Glavine po njenem odhodu z mesta predsednice uprave je povzročilo nemalo razburjenja v javnosti.

Ob prenehanju delovnega razmerja je Glavina po navedbah SDH vrnila tudi službeni avto, službeni prenosni računalnik in službeni telefon.

Glavino so nadzorniki SDH na mesto predsednice uprave imenovali 23. februarja 2017 za mandatno obdobje štirih let. Z dnem imenovanja je bila skladno z zakoni in internimi akti sklenjena tudi pogodba o zaposlitvi.

Nadzorniki so se nato letos spomladi odločili za predčasno razrešitev Glavine, tako da ji je mandat na mestu predsednice uprave prenehal s 1. aprilom, torej skoraj dve leti prej.

Sporazum: namesto odpravnine plača do konca leta

A sporazum o prenehanju delovnega razmerja na mestu predsednice uprave, ki so ga nadzorniki dosegli z njo, je namesto izplačila odpravnine predvideval, da bo za isto plačilo kot na mestu predsednice uprave - skoraj 11.000 evrov bruto - do konca leta sodelovala pri odprtih zadevah, strategiji turizma in vpeljavi analitičnega središča.

To je povzročilo precej razburjenja v javnosti, v upravi SDH pa so zato tudi pod pritiskom medijev v začetku meseca predstavili podrobnosti njenega nadaljnjega delovanja v SDH.

Glavina je bila tretja predsednica uprave SDH od njegove uradne vzpostavitve junija 2014, ko se je preoblikoval iz Slovenske odškodninske družbe. Pred njo sta bila na tem položaju Marko Jazbec in Matej Pirc. Glavino je na čelu SDH začasno nasledil Igor Kržan.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • andubtine / 16.07.2019. ob 03:24 +2 0

  Glavina je najbolj jasen dokaz za Pahorjevo in vladno sramotno kadrovsko politiko...za vrhunsko funkcijo so pripeljali babnico z visoko opevanimi mednarodnimi izkušnjami, v resnici je pa delala kot tajnica v mednarodni korporaciji - o odločanju ni imela nobenih kompetenc!

  +2 0
 • uporabnik51 / 16.07.2019. ob 01:16 +1 0

  Nič bat, ne bo reva, saj bo dobila veliko odpravnino, najbrž pa se je nabralo še lep kupček provizij.

  +1 0
 • fantzvasi / 16.07.2019. ob 07:31 0 0

  Se enkrat dokaz, da je vse le za elito, ki ne krade, pac pa si kar vzame, kolikor jim pase, zakon pa je na njihovi strani. S R A M O T A !!!

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin