SiolNET. Posel danes Novice
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Idrijski Kolektor kupil nemško družbo Conttek Group

1,73

termometer

Conttek Group

Kolektor je postal lastnik nemškega Conttek Holding GmbH (Conttek Group), ki ima v 100-odstotni lasti dve podjetji: Conttek v Nemčiji in Tesla Jihlava na Češkem. Conttek Group na leto ustvari dobrih 50 milijonov evrov prometa in zaposluje 500 ljudi.

Conttek Group je svetovni proizvajalec na področju preciznega štancanja, brizganja, obrizgavanja in montaže zahtevnih hibridnih izdelkov za avtomobilsko industrijo. Njegovi kupci so najpomembnejši dobavitelji svetovni avtomobilski industriji.

"Kolektorjev glavni motiv je rast, in sicer tako organska kot tudi z akvizicijami. Naš cilj je do leta 2022 doseči milijardo evrov prometa," so sporočili iz Kolektorja.

Predsednik uprave Kolektorja Radovan Bolko Predsednik uprave Kolektorja Radovan Bolko Foto: Bor Slana Da bi okrepili program hibridnih komponent, ki deluje znotraj poslovne divizije Komponente in sistemi v mobilnosti, in s tem postali eden od najboljših ponudnikov hibridnih delov v Evropi in svetu, so se odločili obstoječe tehnologije nadgraditi in dopolniti.

"S to akvizicijo koncern Kolektor postaja pomemben igralec na področju hibridnih komponent na evropskem in svetovnem trgu, saj bomo združili izredno dobre kompetence in že dodobra uveljavljeno ime Contteka in Tesle na tem trgu s Kolektorjevo globalno prisotnostjo."

Pogodba o prodaji je sklenjena, na nemško Agencijo za varstvo konkurence pa je bila oddana vloga za soglasje, ki je pogoj za dokončen prenos lastništva.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin