SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Elan vrnil državno pomoč

4

termometer

Elan je v petek vrnil državno pomoč, ki jo je leta 2008 prejel od takratnih (para)državnih lastnikov in za katero je Bruselj ocenil, da je bila nedovoljena, so potrdili na ministrstvu za finance.

Elan je tako na podračun države nakazal nekaj več kot 12 milijonov evrov, ministrstvo pa bo vrnjena sredstva v torek nakazalo Kapitalski družbi (Kad), državni DSU in Triglav naložbam, ki so leta 2008 z desetimi milijoni evrov dokapitalizairale Elan.

Kad bo prejel približno 5,7 milijona evrov, DSU 1,7 milijona in Triglav naložbe 2,5 milijona evrov. Preostali del nakazila v višini 12 milijonov evrov pa so obresti. Izterjava nedovoljene državne pomoči

Na ministrstvu za finance so spomnili, da bo s tem izpolnjena tudi obveznost Slovenije iz sklepa Evropske komisije iz septembra 2012 o izterjavi nedovoljene državne pomoči. Država sicer ni bila neposredno vpletena v dokapitalizacijo, je pa v zadevi sodelovala kot stranka v postopku.

Neuradno: kupnina naj bi bila manj kot 1000 evrov Denar sta zagotovila kupca Elana, VR Capital in Merrill Lynch International. Lastniki Elana – SDH, DSU, Triglav Naložbe in Modra zavarovalnica – so namreč konec julija z Wiltan Enterprises Limited, katerega lastnik je posredno VR Capital, in Merrill Lynch International podpisali pogodbo o prodaji 100-odstotnega deleža Elana.

Kupnina uradno ni znana, neuradno pa naj bi bila manj kot 1000 evrov. Med pogoji za sklenitev posla je tudi to, da naj bi kupca zagotovila 12 milijonov evrov za vračilo takratne pomoči.

Ena najbolj znanih slovenskih blagovnih znamk spet z dobrimi poslovnimi rezultati Z vračilom državne pomoči je storjen še en korak k finančni in poslovni stabilizaciji begunjske družbe, ki upravlja z eno najbolj znanih slovenskih blagovnih znamk in v zadnjem času spet beleži dobre poslovne rezultate.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin