Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
7.46

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

bitcoin PR članek

Torek, 12. 3. 2019, 7.46

5 let, 1 mesec

Ali bo bitcoin ponovno zrasel?

Oglasno sporočilo
Bitcoin

V predhodnih dneh, natančneje od 4. marca do danes, je bitcoin zrasel za več kot štiri odstotke, tako da je zdaj vrednost bitcoina nad mejo 3.800 dolarjev. Ali se bo ponovila vrtoglava rast, ki jo je bitcoin dosegel ob koncu leta 2017, bo pokazal čas.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili, kako trgovali z bitcoinom, oziroma za vse, ki preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina (tako imenovani CFD-ji). Knjiga je prilagojena vsem ravnem znanja in jo lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Kaj je bitcoin?

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (kriptovaluta). Tisto, kar ga razlikuje od tradicionalnega denarja, je to, da ga ne nadzoruje nobena institucija, kar pomeni, da nobena banka ne nadzira vašega denarja. Aprila leta 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 dolarja, rekordno ceno pa je dosegel decembra leta 2017, ko je bil vreden več kot 17 tisoč dolarjev.

Bitcoin | Foto:

Med tem je veliko držav bitcoin razglasilo za zakonito plačilno sredstvo, kar je pozitivno vplivalo na njegovo ceno. Bitcoin ni pod vplivom vlad držav. Spremlja se z javnim online zapisom, poznanim pod imenom "block chain". Končna številka bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, ki se imenuje rudarjenje, kar pomeni reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačevanja je, da je to povsem anonimno.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Fortrade v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 84 odstotkov maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Morate razmisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe, ne povpraševanja, ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov, zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Ne spreglejte