Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 9. 2018,
16.11

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

modna hiša Michael Kors Versace

Torek, 25. 9. 2018, 16.11

5 let, 7 mesecev

Michael Kors za 1,8 milijarde evrov prevzel Versace

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Versace | Michael Kors Holdings Limited namerava po prevzemu legendarne italijanske modne hiše število Versacejevih trgovin po svetu povečati za 50 odstotkov - na 300. | Foto Getty Images

Michael Kors Holdings Limited namerava po prevzemu legendarne italijanske modne hiše število Versacejevih trgovin po svetu povečati za 50 odstotkov - na 300.

Foto: Getty Images

Globalna modna hiša Michael Kors je sporočila, da je prevzela italijanskega modnega velikana, družbo Versace. Kot so sporočili iz družbe, bodo za posel odšteli 1,83 milijarde evrov.

Medtem ko bo Michael Kors Holdings Limited po prevzemu spremenil ime v Capri Holdings Limited, bo Versace ohranil ime in upravo, poročajo tuje tiskovne agencije. "Vznemirjeni smo, da bo Versace del naše družine luksuznih znamk, zavezani smo k temu, da bomo vlagali v njegov razvoj," je sporočil prvi mož družbe s sedežem v Londonu John D. Idol.

Ameriško znamko Michael Kors je leta 1981 v New Yorku ustanovil danes 59-letni modni oblikovalec Michael Kors. Znamka zadnja leta bliskovito raste - po svetu ima že več kot 800 trgovin, njena vrednost je ocenjena na 10 milijard ameriških dolarjev (približno 8,4 milijarde evrov). 

Michael Kors vodi 10 milijard dolarjev vredno znamko. | Foto: Reuters Michael Kors vodi 10 milijard dolarjev vredno znamko. Foto: Reuters

Uspeh je mogoče pripisati predvsem temu, da je z njo razkošje postalo dostopnejše, saj se cene najbolj priljubljenih torbic začnejo pri 100 evrih, a se povzpnejo tudi do 16 tisoč evrov. Znamka je poleg torbic znana tudi po urah in parfumih ter drugih modnih dodatkih.

A Versace ni prva velika znamka, ki jo je prevzelo podjetje Michael Kors Holdings Limited - lani so za 1,2 milijarde evrov prevzeli britanskega čevljarja, znamko Jimmy Choo.

Michael Kors
Trendi Michael Kors je za milijardo evrov pridobil znamko čevljev Jimmy Choo

"Donatella bo še naprej vodila kreativno vizijo družbe"

Michael Kors Holdings Limited namerava po prevzemu legendarne italijanske modne hiše število Versacejevih trgovin po svetu povečati za 50 odstotkov: na 300. Sicer pa bo vodenje Versaceja še naprej ostalo v rokah Donatelle Versace

"Donatellin slog je v srcu oblikovalske estetike Versaceja. Donatella bo še naprej vodila kreativno vizijo družbe," je dodal D. Idol.

Donatella bo še naprej vodila kreativno vizijo družbe. | Foto: Reuters Donatella bo še naprej vodila kreativno vizijo družbe. Foto: Reuters

Donatella je v odzivu za javnost sporočila, da je prevzem bistven za dolgoročni uspeh Versaceja. "Vsi smo zelo navdušeni, da se bomo priključili skupini pod vodstvom Johna Idola, ki ga od nekdaj občudujem kot vizionarja ter močnega in strastnega voditelja," je povedala.

Italijansko modno hišo je leta 1978 ustanovil Gianni Versace, leta 1997 so ga umorili. Po njegovi smrti je vodenje koncerna poleg Donatelle prevzel še njegov brat Santo.

Preberite tudi:

Dolce & Gabbana, modna revija
Trendi Dolce & Gabbana na brv poslala najlepše veteranke iz sveta mode #foto
Victoria Beckham
Trendi Victoria Beckham vztraja z znamko, ki je v začetku izgubljala milijone #foto
Ne spreglejte