SiolNET. Posel danes Kariera in izobrazevanje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
Postanite najboljši barist v regiji!

Odprli prijave na regijski Barcaffe Barista Cup

Oglasno sporočilo

Barcaffe je odprl prijave na prestižni Barcaffe Barista Cup, kjer bodo 1. oktobra v zagrebški akademiji Barcaffe podelili naziv najboljšega barista v regiji. Zmagovalec prejme tudi prestižno izobraževanje L.A.G.S.

Barista_barcaffe | Foto:

Če se želite pomeriti v umetnosti latte arta in videti, kako to počnejo najboljši, se naučiti novih znanj in spoznati največje strokovnjake na področju priprave kavnih napitkov, je dovolj, da se od 1. julija do 1. septembra na spletni strani www.barcaffe.si/baristacup prijavite na tekmovanje Barcaffe Barista Cup.

Preprost postopek prijave

Strokovna žirija je sodelujočim omogočila tri možnosti prijave, ki jih najdete tukaj.

Po pregledu prispelih prijav bo žirija iz Hrvaške, Slovenije in Srbije izbrala tri najboljše predstavnike. Šest finalistov bo oktobra v živo pripravilo dva espressa, dva vzorca latte art in dva kreativna napitka – kavna koktejla.

Zmagovalec prejme tudi prestižno izobraževanje L.A.G.S

Finalno tekmovanje bo 1. oktobra v zagrebški Barcaffe Akademiji, izobraževalnem središču za bariste in pripadajoči kavarni za vse ljubitelje vrhunskega espressa. Del žirije bo obarvan tudi slovensko, namreč pridružila sta se tudi barista Barcaffe Aleš Gorenc, nedavni državni prvak slovenskega Barista Cupa, in Renata Kočevar, državna prvakinja v latte artu. Iz slovenske strani bo sodil tudi Peter Ševič, strokovnjak za specialty kave.

Aleš Gorenc, nedavni državni prvak slovenskega Barista Cupa. | Foto: Aleš Gorenc, nedavni državni prvak slovenskega Barista Cupa.

Zmagovalec prejme prestižno izobraževanje L.A.G.S ter premium kovček za barista, vse udeležence pa čakajo tako dragocene kot simbolične nagrade.

Če ste pripravljeni, da rastete skupaj z najboljšimi, ne izgubljajte časa. Prijavite se in pokažite svoje znanje ter spretnosti v tej edinstveni umetnosti in morda boste najboljši barist v regiji prav vi!

"Na takšnih tekmovanjih ne nadgrajuješ le svojega znanja, temveč rasteš s skupnostjo"

Barcaffe je blagovna znamka z več kot 50-letno tradicijo, ki se na svoji poti od sončnih nasadov do skodelice popolne kave espresso za svoje potrošnike posveča izboru le najkakovostnejših surovin.

Barcaffe nenehno sledi tržnim trendom in prisluhne novim zahtevam svojih partnerjev in uporabnikov s poudarkom na nenehnem razvoju in izboljšavah proizvodnje in izdelkov, inovativnosti ter skrbi za kakovost. Vrhunsko kakovost dodatno potrjuje tudi osvojenih 13 zlatih medalj na mednarodnem tekmovanju degustacij kave, zadnjo je lani osvojil Barcaffe espresso India Single Origin.

Renata Kočevar, državna prvakinja v latte artu. | Foto: Renata Kočevar, državna prvakinja v latte artu.

Barcaffe želi s tovrstnimi tekmovanji pokazati svojo ljubezen, predanost in strast do kave, hkrati pa zgraditi podobo strokovnjaka na področju espressa in ponuditi možnost vsem zainteresiranim baristom, da v tem še naprej napredujejo in razvijajo ta vedno bolj priljubljen poklic.

Aleš Gorenc, ki bo oktobra za sodniško mizo, pravi, da so takšna tekmovanja odlična priložnost, da se podružijo, med sabo zbližajo, izmenjajo vidike in ideje ter s tem ne samo nadgrajujejo svoje znanje, temveč rastejo s skupnostjo.

Naročnik oglasnega sporočila je ATLANTIC DROGA KOLINSKA D.O.O. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin