SiolNET. Planet TV Planet na obisku
1,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prazne gostilne na Krasu: "Stvari so postale resne"

1,22

termometer

Planet na obisku: Divača
Prazne gostilne. Najprej smo se šalili na račun koronavirusa, zdaj so stvari čez noč postale smrtno resne, pravi gostinec v Divači.

Življenje se zaradi koronavirusa ustavlja tudi v Divači, kjer smo snemali v ponedeljek, ko stanje še ni bilo tako zelo zaostreno kot danes.

Ne zamudite rubrike Planet na obisku, ki je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsak petek ob 18. uri.

Ko smo se v začetku tega tedna mudili v Divači, so bile gostilne prazne, v njih pa je bilo več natakarjev, kuharjev in drugih zaposlenih kot gostov. Gostinci, ki so se sprva še šalili na račun koronavirusa, so bili resno zaskrbljeni.

Ekipa Planet na obisku je v Divači preverjala tamkajšnje naravne lepote, ki ležijo na stiku zelenih Brkinov in kamnitega Krasa, ter se podala na raziskovanje veličastnega podzemlja. Namesto v Škocjanske jame, kjer je zaradi koronavirusa veliko odpovedi obiskovalcev, se je ekipa podala v manj znano in zato toliko bolj skrivnostno Divaško jamo. Tam je reka Reka tekla pred več milijoni let.

Planet na obisku: Divača

Zaradi izogibanja zaprtim prostorom, kjer se zadržuje več ljudi, vabi prostrana in na prvi pogled nedolžna narava. Morda v Divači, ki ponuja številne samotne kotičke, ne boste srečali žive duše. Če se te dni izogibate izletom, vas vabimo na ogled petkove rubrike Planet na obisku, Divačo pa si zapišite v načrt potovanj, ko se stanje umiri.

Ne zamudite rubrike Planet na obisku, ki je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsak petek ob 18. uri.

Oglejte si še:

Planet na obisku: Maribor Planet TV Preverjamo, ali imajo Mariborčani vinogradništvo res v krvi #video Planet na obisku: Polhov Gradec Planet TV Na grofovski čajanki strežejo zlati med #video Planet na obisku: Poljanska dolina Planet TV Kam na romantičen izlet ta konec tedna? To je naš predlog. #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 48
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin