SiolNET. Planet TV Gasilci
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Zgraditi nasip v treh minutah? Mogoče je! #video

0,33

termometer

"Na pomoč! Voda je povsod." Klic na pomoč, ki ga gasilci zelo dobro poznajo. Takrat je zajezitev ključnega pomena. 

Ko voda vdre v prostor, je že prepozno, a nam na pomoč vedno priskočijo gasilci. Tudi v oddaji Gasilci je zato ena izmed vaj Poplava tovarne, v kateri sodelujejo trije tekmovalci. Na voljo je 50 vreč, če jez popusti, pa naloga ni opravljena.

OPIS VAJE:
Poplava oziroma vdor vode ogroža varnost poslopja, v katerem je skladiščen karbid. Ta ob stiku z vodo zaradi kemične reakcije lahko sprošča eksplozivni plin. Ekipe morajo čim hitreje postaviti vodno oviro iz vreč s peskom. Vreče morajo biti pravilno postavljene do določene črte. Ko končajo nalogo oziroma ko preteče čas, v katerem morajo zaščititi nevarno mesto, se pojavi voda. Zajezitev mora zdržati pritisk vode 30 sekund. Voda pa se ne sme preliti čez rob.

Za vse to imajo tekmovalci na voljo natanko tri minute časa. Jim bo uspelo? Jutri se bosta v oddaji pomerila PGD Golo in PGD Šentjur.

Drugi del oddaje Gasilci si boste lahko ogledali jutri ob 20. uri na Planetu.
Gasilci Planet TV Pokukajte v zakulisje oddaje Gasilci #foto #video Gasilci Planet TV Otroka s helikopterjem pripeljali na varno Gasilci Planet TV Lažni klici na pomoč ne koristijo nikomur!  
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin