TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2020,
9.37

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samsung pametni telefon

Sreda, 23. 12. 2020, 9.37

3 leta, 3 mesece

Objavljeni posnetki, na katerih naj bi bil Galaxy A72 5G

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tehnik Samsung | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Znani tviteraš Steve Hemmerstoffer je objavil fotografije, na katerih naj bi bil prikazan Samsungov prihajajoči mobitel Galaxy A72 5G. Hemmerstoffer je sicer pred nedavnim objavil tudi posnetke, na katerih naj bi bila še dva Samsungova prihajajoča mobitela – Galaxy A32 5G in Galaxy A52 5G.

Posnetke, na katerih naj bi bil Galaxy A72 5G, si lahko ogledate tukaj (na fotografiji v tem članku je Galaxy A42 5G). Tiste, na katerih sta domnevno Galaxy A32 5G in Galaxy A52 5G, pa lahko pogledate tukaj in tukaj.

Sodeč po Hemmerstofferjevih fotografijah, ima Galaxy A72 5G zelo sodoben in hkrati atraktiven dizajn, ki v marsičem spominja tudi na tista, ki ju imata že izdana mobitela Galaxy S20 in Galaxy A71. Novinec je tudi zelo podoben Galaxyju A52 5G. Galaxy A72 5G bo očitno mobitel, ki ga bodo uporabniki lahko s ponosom potegnili iz žepa in pokazali drugim.

Na Hemmerstofferjevih fotografijah je videti, da ima Galaxy A72 5G na sprednjem delu zaslon z luknjo za kamero in relativno majhnimi robovi. Hemmerstoffer meni, da ima zaslon pri Galaxyju A72 5G 6,7-palčno diagonalo. Za primerjavo, 6,7-palčno diagonalo ima tudi zaslon pri Galaxyju Note20. Hemmerstoffer glede zaslona pri Samsungovem novincu tudi pravi, da je v njem bralnik prstnih odtisov.

Tehnik Samsung | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Na zadnji strani Galaxyja A72 5G bomo, sodeč po fotografijah, lahko našli štiri kamere in bliskavico, ki so postavljeni v nekoliko dvignjen modul. Hkrati pa tudi napis Samsung. Videti je tudi, da ima zadek pri tem mobitelu več barv. Zadek naj ne bi bil steklen. Sodeč po Hemmerstoferjevem pisanju je iz posebne plastike, ki oponaša steklo.

Galaxy A72 5G je dolg 165 mm, širok 77,4 mm in debel 8,1 mm oziroma 9,9 mm ob upoštevanju modula za kamere, razkriva Hemmerstoffer. Mobitel torej ne bo spadal med najmanjše na trgu, ko bo izšel.

Pričakujemo lahko, da Galaxy A72 5G podpira 5G-omrežja glede na to, da se v njegovem imenu nahaja beseda 5G. Kot morda že veste, pri Telekomu Slovenije vam takšno omrežje že ponujamo.

Hemmerstoffer meni, da bo Galaxy A72 5G predstavljen v začetku leta 2021. Spremljajte našo ponudbo. Morda ta mobitel uvrstimo vanjo. Lahko pa že sedaj kupite pri nas katerega izmed Samsungovih mobitelov. V ponudbi imamo tudi takšne, ki podpirajo 5G-omrežja.

V uvodu smo omenili model Galaxy A32 5G. Če vas zanima več o njem (med drugim, kako je videti), preberite tale naš članek.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku

Ne spreglejte