Petek,
28. 2. 2020,
9.26

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

2

Natisni članek

križarka Koronavirus okužba Slovenci

Petek, 28. 2. 2020, 9.26

4 leta, 1 mesec

Zaradi suma na koronavirus ustavili križarko, na njej tudi deset Slovencev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

2

V Mehiki so zaradi suma okužbe z novim koronavirusom ustavili križarko s šest tisoč potniki, med katerimi je tudi najmanj deset slovenskih državljanov. Omenjeni križarki pred dnevi niso dovolili vpluti v pristanišča na Jamajki in Kajmanskih otokih, ker naj bi bil eden od članov posadke okužen s covid-19. Na slovenskem zunanjem ministrstvu pojasnjujejo, da so z vsemi potniki v stiku in da na ladji ni primera okužbe z novim koronavirusom. Kot so dodali, ladja že nadaljuje svojo pot.

Še preden je križarka odplula iz pristanišča, se nam je z mehiškega otoka Gozumel, kjer je bila ladja pred tem zasidrana, javil Žiga Puconja, ki je zaposlen na eni od drugih ladij v pristanišču.

"Posadka in gostje ostajajo na ladji, veliko je cirkusa z novinarji in vsem, nekega preplaha pa pravzaprav ni. Naša ladja je zasidrana v drugem pristanišču, daleč stran od njih," je v zgornjem posnetku pojasnil Puconja.

Koronavirus v Avstriji
Novice Na Hrvaškem za koronavirusom zbolela še dva človeka, prva žrtev v Veliki Britaniji #video

Na ladji ni primera okužbe z novim koronavirusom

S slovenskega zunanjega ministrstva so dopoldne sporočili, da je test pri članu osebja, ki naj bi se okužil s covid-19, potrdil zgolj prisotnost gripe. Podobne simptome je po poročanju tujih medijev kazala še ena deklica na ladji, vendar pa test prav tako ni pokazal prisotnosti covid-19.

Po zadnjih informacijah, ki so jih prejeli na ministrstvu, je na križarki najmanj deset slovenskih državljanov. "Z vsemi smo v stiku," so pojasnili na zunanjem ministrstvu in dodali, da omenjena ladja že nadaljuje svojo pot.

Sprehajalca v Tokiu
Novice S koronavirusom se je okužila že drugič #video

Ladja že nadaljuje svojo pot

Po tem ko so križarki zaradi strahu pred novim koronavirusom v torek zavrnili vplutje v pristanišča na Jamajko in Kajmanske otoke, je bila ladja več dni zasidrana na mehiškem otoku Cozumel. Guverner mehiške zvezne države Quintana Roo Carlos Joaquin je sicer ob izdaji dovoljenja, da se ladja lahko zasidra na otoku Cozumel, odredil tudi, da se s križarke ne sme izkrcati nihče, dokler ne bodo testiranja potrdila, da na ladji ni primerov novega koronavirusa.

Kaj o koronavirusu pravi prva dama Zdravniške zbornice Slovenije? Video: Planet.


Kot poroča STA, se na koncu očitno vendarle niso odločili za testiranje vseh ljudi na krovu ladje, ampak le tistih, ki so kazali znake okužbe. Na slovenskem zunanjem ministrstvu so namreč že potrdili, da ladja nadaljuje svojo pot.

V Južni Ameriki okužbo s covid-19 za zdaj potrdili le v Braziliji

Novi koronavirus je do zdaj po vsem svetu zahteval že več kot 2.800 življenj, z njim pa se je okužilo več kot 80 tisoč ljudi. Za zdaj je Brazilija edina država v Latinski Ameriki, v kateri so potrdili okužbo s covid-19, ki se je prvič pojavil decembra lani v kitajskem mestu Vuhan. Primere okužb so sicer zaznali tudi v ZDA in Kanadi.