Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2016,
11.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

3

Natisni članek

Hillary Clinton

Petek, 10. 6. 2016, 11.35

6 let, 7 mesecev

Večina prepričana, da Hillary Clinton laže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

3

Hillary Clinton | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hillary Clinton je dosegla zgodovinski uspeh, ko si je zagotovila dovolj delegatov za demokratsko predsedniško nominacijo, a ankete kažejo, da ji velik del Američanov ne zaupa.

Večina oz. 60 odstotkov vprašanih meni, da najverjetnejša demokratska predsedniška kandidatka laže glede zaupne elektronske pošte v času, ko je bila zunanja ministrica. Nekaj manj oz. 57 odstotkov vprašanih meni, da je z uporabo nevarovanega domačega strežnika ogrožala nacionalno varnost, kaže zadnja anketa televizijske hiše Fox.

Anketa Foxa je pokazala še, da ima Clintonova 39-odstotno podporo, republikanec Donald Trump 36-odstotno, neodvisni Gary Johnson pa 12-odstotno podporo.

Podpora vidnih demokratov Clintonovi

Čeprav je kandidaturo Clintonove podprl predsednik ZDA Barack Obama, njen demokratski tekmec Bernie Sanders še ne namerava opustiti svoje kampanje. Podporo sta po Obami nekdanji prvi dami izrekla še dva vidna demokrata, podpredsednik Joseph Biden in senatorka Elizabeth Warren.

Sanders je imel v četrtek še zborovanje v Washingtonu, kjer pa pred tri tisoč udeleženci Clintonove ni več omenjal. Kampanjo naj bi vodil do torka, ko bodo potekale zadnje demokratske strankarske volitve v prestolnici. Po srečanju z Obamo je obljubil, da bo naredil vse, kar lahko, da Trump ne bo postal predsednik.

Trumpu zabrusila, naj zapre svoj račun

Potem ko je Trump na Twitterju zapisal, da je Obama podprl "pokvarjeno Hillary", ker želi v Beli hiši še štiri leta Obame - noben drug pa ne -, je Clintonova milijarderju zabrusila, naj zapre svoj račun na tem družbenem omrežju.

"Kako dolgo je tvoje osebje 823 ljudi potrebovalo, da se je domislilo tega - in kje je tvojih 33 tisoč emailov, ki si jih izbrisala," je v odgovor Clintonovi objavil Trump.

Trump pripravlja protinapad

Trump se medtem pripravlja na ponedeljek, ko bo imel govor o Clintonovi in njenem možu, nekdanjem predsedniku ZDA. Republikanci si želijo, da bi se omejil na kritike njenega ravnanja z elektronsko pošto in odgovora na teroristični napad v Bengaziju leta 2012, ne želijo pa si osebnih napadov, še posebej ne na podlagi spola.

Ne spreglejte