Četrtek,
15. 9. 2011,
12.47

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Norveška požar ladja

Četrtek, 15. 9. 2011, 12.47

5 let, 6 mesecev

Več poškodovanih v požaru na norveški potniški ladji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Zaradi požara, ki je zjutraj zajel strojnico potniške ladje Nordlys v bližini norveškega pristanišča Alesund, so morali s plovila evakuirati več kot 200 oseb.

V požaru sta po navedbah policije življenje izgubili dve osebi, 12 poškodovanih so prepeljali v bolnišnico, štiri osebe pa še pogrešajo.

Pogrešajo še štiri osebe Med osebami, ki so jih zaradi poškodb prepeljali v bolnišnico, so trije člani posadke in devet potnikov. Po navedbah zdravnikov sta dve osebi težje poškodovani.

Reševalcem je z ladje sicer uspelo evakuirati večino od 207 potnikov in 55 članov posadke, a po najnovejših podatkih policije kljub temu pogrešajo še štiri osebe.

Preventivno so evakuirali središče mesta

Reševalnim ekipam je ladjo uspelo zvleči v pristanišče, kjer so se s požarom spopadli lokalni gasilci. A ker gasilcem še ni uspelo obvladati ognja, ki je zajel ladjo, so lokalne oblasti preventivno odredile evakuacijo središča mesta.

122 metrov dolgi Nordlys, ki obratuje od leta 1994, je sicer potniška ladja, ki redno pluje ob zahodni norveški obali vse od njene najbolj južne točke do arktičnega severa. Zaradi izjemnega razgleda na s fjordi razbrazdano obalo je plovba z Nordlys izjemno priljubljena med tujimi turisti.