Sreda,
13. 1. 2016,
17.44

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Istanbul samomorilski napad aretacija Turčija

Sreda, 13. 1. 2016, 17.44

5 let, 8 mesecev

V Turčiji ena aretacija v povezavi z napadom v Istanbulu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Turčiji so aretirali eno osebo v povezavi s samomorilskim napadom v starem mestnem jedru Istanbula, v katerem je bilo v torek ubitih deset nemških turistov.

Turške oblasti so sporočile, da je napad izvedel 28-letni Sirec, ki je bil pripadnik skrajne skupine Islamska država in je nedavno prišel v Turčijo iz Sirije. Napadalec je v Turčijo prišel kot "običajni migrant" iz Sirije, je danes povedal turški premier Ahmet Davutoglu.

Sporočil je še, da so v povezavi z napadom doslej prijeli štiri osumljence, potrdil pa je tudi, da je za napad odgovorna džihadistična skupina Islamska država (IS).

Povezave napadalca z IS je potrdila dosedanja preiskava Na novinarski konferenci v Istanbulu je povedal, da je povezave napadalca z IS potrdila dosedanja preiskava. Sicer pa da je bil napadalec povsem običajen migrant, o katerem niso imeli nobenih podatkov, da bi ga kdo iskal, je povedal turški premier.

V preiskavi zdaj preučujejo vse njegove stike. Doslej pa so prijeli štiri osumljence, je še povedal turški premier.

Turške varnostne sile so v zadnjih dneh po državi prijele 74 domnevnih članov IS, so poročali turški mediji, vendar za zdaj ni znano, ali so bili povezani z bombnim napadom v Istanbulu.

Turški notranji minister Efkan Ala je danes sporočil, da je bil v povezavi s torkovim napadom aretiran en osumljenec, ni pa pojasnil, kakšna naj bi bila njegova vloga pri tem dejanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"To je bil napad proti človečnosti" "Preiskava se zelo intenzivno nadaljuje," je dejal Ala na novinarski konferenci z nemškim notranjim ministrom Thomasom de Maizierjem, ki je po napadu odhitel v Istanbul.

De Maiziere je dejal, da ni nobenih znakov, da je bil napad uperjen proti Nemcem, zato ni razloga za odpoved potovanj v Turčijo. "To je bil napad proti človečnosti," je poudaril.

Nemško zunanje ministrstvo je kljub temu svetovalo državljanom, naj se izogibajo velikim množicam na javnih površinah in turističnim atrakcijam v Istanbulu.