Sobota,
3. 8. 2024,
16.10

Osveženo pred

10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
droni smrtne žrtve Palestina Izrael Zahodni breg

Natisni članek

Sobota, 3. 8. 2024, 16.10

10 minut

V dveh izraelskih napadih na Zahodnem bregu devet mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
trupla ubitih v Tulkaremu | Med petimi žrtvami napada je bil tudi poveljnik brigad Ezedeen al Kasam v Tulkaremu Haitam Balidi, je po poročanju Al Jazeere potrdil Hamas. | Foto Reuters

Med petimi žrtvami napada je bil tudi poveljnik brigad Ezedeen al Kasam v Tulkaremu Haitam Balidi, je po poročanju Al Jazeere potrdil Hamas.

Foto: Reuters

V dveh izraelskih napadih je bilo danes v Tulkaremu na zasedenem Zahodnem bregu ubitih devet ljudi. Med žrtvami je tudi lokalni poveljnik brigad Ezedin al Kasam, vojaškega krila palestinskega islamističnega gibanja Hamas. Izraelska vojska je napade potrdila in dodala, da je uničila teroristične celice.

V napadu z dronom na avtomobil v bližini vasi Zeita v Tulkaremu je bilo ubitih pet ljudi. Direktor bolnišnice Tabet Tabet v Tulkaremu je povedal, da je vseh pet trupel prispelo v ustanovo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je medtem sporočila, da izvaja protiteroristično operacijo na območju Tulkarema in da je zadela vozilo, v katerem je bila teroristična celica.

Med petimi žrtvami napada je tudi poveljnik brigad Ezedin al Kasam v Tulkaremu Haitam Balidi, je po poročanju katarske televizije Al Jazeera potrdil Hamas.

Nekaj ur pozneje je izraelska vojska izvedla nov napad v Tulkaremu, v katerem so bili po navedbah palestinske tiskovne agencije Wafa ubiti štirje Palestinci. Kot je pojasnila vojska, je prišlo do spopada med vojaki in palestinskimi borci, nakar je vojska izvedla zračni napad in ubila štiri osebe.

Po napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra so se razmere zaostrile tudi na Zahodnem bregu, kjer izraelska vojska redno izvaja racije. Po podatkih oblasti v Ramali je bilo od 7. oktobra v racijah in nasilju izraelskih naseljencev ubitih najmanj 603 Palestincev. V istem obdobju je bilo po podatkih izraelskih oblasti ubitih tudi 17 Izraelcev.

Izraelska vojska
Novice V izraelski raciji na Zahodnem bregu pet mrtvih
Mohamed Deif
Novice Izraelska vojska potrdila smrt vojaškega vodje Hamasa
iran rakete jedrsko orožje uran
Novice Kako silovit bo iranski odgovor Izraelu zaradi uboja Hanije? To je za zdaj znano.