Četrtek,
15. 10. 2015,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

vreme Dalmacija Italija

Četrtek, 15. 10. 2015, 13.34

8 let

V Dalmaciji avtomobili pod vodo, v Italiji trije mrtvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dalmacijo je ponoči zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Italijo so v sredo zajele močne padavine in poplave, ki so zahtevale tri smrtne žrtve.

Na Hrvaškem je bilo najhuje na območju Šibenika, kjer je v dveh urah padlo več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter. Center za zaščito in reševanje v Šibeniku je prejel več kot 500 klicev zaradi poplavljenih stanovanjskih objektov. Številna gospodinjstva so ostala brez elektrike, voda na ulicah je odnašala vse, od kamnitih kock do zabojnikov za smeti.

Avtomobili pod vodo Na ulicah turističnega mesta Vodice je bilo tudi do pol metra vode, je poročala hrvaška televizija. Na fotografijah iz Šibenika je bilo videti avtomobile pod vodo in poplavljene ulice ob morju. Sibenskiportal.hr je poročal, da je v sredo zvečer v središču mesta udarila strela in razbila steklo na eni od postaj javnega mestnega prevoza.

V Karlovcu, mestu na štirih rekah, se pospešeno pripravljajo na veliki vodni val, ki naj bi mesto dosegel v noči na petek. V hrvaškem vodnem gospodarstvu pričakujejo, da bo Kolpa danes dosegla višino 769 centimetrov, je poročal lokalni novičarski kaportal.rtl.hr.

Močno deževje v BiH Obilno deževje je ponoči zajelo tudi BiH. Zaradi rasti vodotokov je poplavilo nekaj naselij in hiš na severozahodnem delu države ter v Mostarju in Čapljini. V Mostarju je poplavilo stotine vozil in več prometnic.

V osrednji Italiji smrtne žrtve V deželah Abruci in Lacij v osrednji Italiji so poplavljene številne hiše. Tudi v bližini Rima je reka Aniene prestopila bregove. Deževje je bilo usodno za 40-letnika, ki je zaradi slabega vremena z vozilom zapeljal v jarek, na 51-letno žensko se je zrušil zid, nekega moškega pa je v poplavljeni kleti njegove hiše udarila strela. Pred poplavami so morali evakuirati več kot sto ljudi.

Slabo vreme je gmotno škodo povzročilo tudi na severu Toskane. Obilne padavine so povzročile poplave v središču Pise. O slabem vremenu poročajo tudi iz Sicilije, kjer so zaradi tega ostala zaprta vrata šol.