Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2021,
14.18

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

3

Natisni članek

Larry King

Sobota, 23. 1. 2021, 14.18

3 leta, 3 mesece

Umrl je legendarni voditelj Larry King

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

3

Larry King, Kardashian | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V 88. letu starosti je umrl televizijski voditelj Larry King. 

Legendarni televizijski in radijski voditelj Larry King je umrl v soboto zjutraj v bolnišnici Cedars Sinai v Los Angelesu, so po poročanju ameriških medijev sporočili iz njegovega podjetja Ora Media. Vzroka smrti niso navedli. 

Bil je eden od bolj prepoznavnih ameriških televizijskih obrazov, v svoji oddaji je gostil vse ameriške predsednike, Jaserja ArafataVladimirja Putina ter številne zvezdnike, med njimi Franka SinatroMarlona Branda in Barbro Streisand. Najpogosteje se ga spomnimo po oddaji Larry King Live, ki jo je gostil 25 let. Na vrhuncu si je vsako oddajo, ki je bila na sporedu šest dni v tednu ob 21. uri, ogledalo 1,5 milijona gledalcev in ko se je leta 2010 odvrtela zadnja, je šov obveljal za najdlje trajajočo oddajo z istim gostiteljem.

Leta 2010 se je upokojil, a je še naprej delal na svoji digitalni mreži Ora TV.  V svoji karieri je po navedbah CNN opravil več kot 50.000 intervjujev. Nazadnje je gostil oddajo Larry King Now, ki se je predvajala na mreži Hulu in ruski televiziji RT. (STA)

King je bil poročen osemkrat s sedmimi ženskami in je imel pet otrok, devet vnukov in štiri pravnuke. Dva od njegovih otrok sta že umrla.

V bolnišnici zaradi okužbe z novim koronavirusom

King se je konec lanskega leta okužil z novim koronavirusom, zaradi česar je nekaj časa preživel tudi na oddelku za intenzivno terapijo, ker je potreboval dodaten kisik. Po novem letu se je njegovo počutje izboljšalo in je lahko intenzivno nego zapustil.

Več zdravstvenih težav

Sedeminosemdesetletni voditelj se je v preteklosti sicer spopadel že z mnogo nevarnimi zdravstvenimi stanji. Med drugim je prebolel raka na pljučih in prostati ter več kapi. Po operaciji srca, ki je sledila zadnji kapi maja 2019, je nekaj tednov preživel celo v komi, a si je pozneje opomogel. 

Iz sveta se vrstijo številni odzivi na njegovo smrt. Kremelj je ob izreku sožalja sporočil še, da je ruski predsednik Vladimir Putin vedno spoštoval Kingovo profesionalnost in nesporno novinarsko avtoriteto. Znana novinarka CNN Christiane Amanpour ga je označila za velikana na svojem področju in mojstra intervjujev, na njegovem šovu Larry King Live pa so po njenih besedah hoteli biti vsi. (STA)

Preberite še:

Larry King
Trendi Dobre novice: legendarni voditelj zapustil intenzivno nego
Larry King, Kardashian
Novice Ali življenje televizijskega zvezdnika visi na nitki?
Larry King
Trendi Slavni voditelj Larry King utrpel hudo tragedijo
Ne spreglejte