Sreda,
24. 7. 2013,
19.55

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
dogovor ugrabitev Cleveland

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2013, 19.55

8 let, 3 mesece

Ugrabitelj treh žensk se pogaja s tožilstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ariel Castro, ki je deset let v svojem domu zadrževal tri ženske, se je izrekel za nedolžnega, vendar pa se njegovi odvetniki pogajajo s tožilstvom, da bi dosegli dogovor.

Sojenje Arielu Castru se bo začelo čez manj kot dva tedna, še zdaj pa ni jasno, ali bo tožilstvo zanj zahtevalo smrtno kazen. To pa bo zagotovo odvisno tudi od tega, kaj se bodo na pogovorih, ki potekajo med Castrovimi odvetniki in tožilstvom, dogovorili. Seveda, če bo do dogovora sploh prišlo.

Možnost dogovora "Razumem, da sta se obe strani pogovarjali o mogočem dogovoru in da ugotavljate, ali boste prišli do rešitve. Ali je tako?" je odvetnike na zaslišanju vprašal sodnik Michael Russo. Na svoje vprašanje pa je prejel pritrdilni odgovor, piše Guardian. Že pretekli mesec je sodnik omenil možnost dogovora med tožilstvom in obrambo, vendar se o njem ni govorilo, predvsem zaradi tega, ker se je Castro na vse točke obtožnice izrekel za nedolžnega.

Če ne bo dogovora, se bo sojenje začelo 5. avgusta. Kakšen pa naj bi bil dogovor, pa za zdaj še ni znano.

977 točk obtožnice Obtožnica, ki bremeni Castra, ima 977 točk, med katerimi je obtožen za stradanje in pretepanje noseče ženske, ki je zaradi tega splavila. Obtožen je tudi ugrabitve, posilstva in nasilništva. Castro je Amando Berry, Michelle Knight in Gino DeJesus ugrabil in jih zadrževal v svoji hiši, kjer so bile velikokrat priklenjene na drog v kleti, radiator v spalnici ali znotraj njegovega kombija. Ženske so izginile med letoma 2002 in 2004, ko so bile stare 14, 16, in 20 let.

Osvobodile so se, ko je Berryjevi uspelo zbuditi pozornost sosedov in jim je povedala, da je bila ugrabljena. Soseda sta jo rešila in nato poklicala policijo, ki je nato v hiši odkrila še dve dekleti in šestletno deklico.