Torek,
9. 7. 2024,
7.22

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

ameriške volitve Joe Biden Donald Trump

Torek, 9. 7. 2024, 7.22

1 teden

Trump verjame v Bidnovo vztrajanje v predsedniški kampanji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Donald Trump | "To je bilo čudno soočenje. Njegovi odgovori so že po nekaj minutah postali nesmiselni. Včasih niti niso bili odgovori, temveč samo zaporedje besed brez pomena in smisla," je dejal Trump. | Foto Guliverimage

"To je bilo čudno soočenje. Njegovi odgovori so že po nekaj minutah postali nesmiselni. Včasih niti niso bili odgovori, temveč samo zaporedje besed brez pomena in smisla," je dejal Trump.

Foto: Guliverimage

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump verjame, da bo njegov protikandidat in trenutni predsednik ZDA Joe Biden kljub nekaterim pomislekom v demokratski stranki ostal v tekmi za ponovno izvolitev. Kot je menil v ponedeljek v intervjuju za ameriško televizijo Fox News, "ima svoj ego in noče odnehati".

"Mislim, da bi lahko vsekakor ostal v tekmi," je Trump dejal za Fox News v svojem prvem intervjuju konec julija po televizijskem soočenju z Bidnom pred novembrskimi volitvami.

Trump je ob tem opisal, kako je sam doživel soočenje, ki ga je zaznamoval Bidnov porazni nastop. 81-letni predsednik ZDA je namreč pogosto govoril nepovezano in izgubljal tok misli, večkrat je deloval šibak in odsoten.

Joe Biden
Novice Biden odločno zavrača pozive k odstopu od vnovične kandidature

Čudno soočenje

"To je bilo čudno soočenje. Njegovi odgovori so že po nekaj minutah postali nesmiselni. Včasih niti niso bili odgovori, temveč samo zaporedje besed brez pomena in smisla," je med drugim po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Trump.

Nekdanjemu predsedniku ZDA je sicer kljub težavam svojega nasprotnika iz vrst demokratov, ki se sooča z enim najhujših obdobij svoje dolge politične kariere, očitno uspelo nekoliko omejiti svojo značilno napadalno in drzno retoriko, navaja AFP.

To je presenetilo nekatere politične komentatorje in del ameriške javnosti, ki je sicer vajena Trumpove stalne prisotnosti v medijih in rednih javnih nagovorih.

Biden napisal pismo

"Ko se tvoj nasprotnik sam uničuje, je modro, da se mu ne postavljaš na pot," je po navedbah AFP ocenil novinar, urednik in nekdanji dopisnik iz Bele hiše Ron Fournier.

Biden je medtem v ponedeljek v pismu kongresnikom demokratske stranke sporočil, da ne namerava izstopiti iz boja za ponovno izvolitev na položaj. V odzivu na nekatere javne kritike, ki so sledile slabemu nastopu na soočenju, je zatrdil, da se namerava novembra soočiti s Trumpom in ga premagati na volitvah.

Donald Trump Nato
Novice Vrh zveze Nato tudi v luči bojazni pred prihodom Trumpa
Joe Biden
Novice Joe Biden zavrnil možnost odstopa od kandidature