Petek,
22. 7. 2016,
6.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

23

Natisni članek

ZDA Melania Trump Donald Trump volitve v ZDA 2016

Petek, 22. 7. 2016, 6.54

6 let, 7 mesecev

Trump napovedal manj politično korektno Ameriko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

23

Janez Janša, proslava, VSO | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Newyorški milijarder Donald Trump je po skoraj tednu dni govorov na nacionalni konvenciji stranke v Clevelandu sprejel predsedniško nominacijo republikancev in napovedal osvojitev Bele hiše z zmago nad demokratinjo Hillary Clinton. Na konvenciji je bil tudi predsednik SDS Janez Janša. 

"S ponižnostjo in hvaležnostjo sprejemam vašo nominacijo za predsednika ZDA," je dejal Trump, ki je prišel na oder, opremljen z velikim napisom TRUMP na zlatem ozadju.

Dima, glasne glasbe in svetlobe kot v ponedeljek, ko je napovedal ženo Melanio Trump, ni bilo, prišla pa je Melania, ki je po zapletu okrog njenega govora dva dni ni bilo na spregled.

Uvodoma je Trump napovedal, da bo Amerika pod njim polna sočutja, obenem pa tudi polna zakona in reda ter manj politično korektna. Njegov nastop je bil malce drugačen, ker je bral s teleprompterja, kar ni v njegovi navadi.

Po Trumpovih besedah bodo republikanci ljudem natočili čistega vina, tisti, ki želijo poslušati medijske in druge laži, naj gredo v Philadelphio, kjer bo prihodnji teden nacionalna konvencija demokratske stranke.

Za tem je začel točiti vino in navedel vrsto "katastrofalnih" odločitev predsednika Baracka Obame, ki jih bo nadaljevala Hillary Clinton.

Prihodnji ponedeljek se bo začela demokratska nacionalna konvencija v Philadelphii, kjer bo potrjena Hillary Clinton.

Na konvenciji tudi Janez Janša

Melania Trump ni bila edina predstavnica Slovenije na nacionalni konvenciji republikanske stranke, saj se je je udeležil tudi predsednik stranke SDS Janez Janša, ki je v Clevelandu obiskal slovensko skupnost, uradno pa bil na sestanku izvršnega odbora Mednarodne demokratske zveze (IDU).

Republikanska stranka je konservativna stranka in konvencija je priložnost za srečanja z enako mislečimi politiki z vsega sveta. Podobno bodo počeli tudi predstavniki bolj levih strank in zvez prihodnji teden na demokratski konvenciji v Philadelphii, za zdaj pa še ni znano, ali bo tam tudi kdo iz Slovenije razen novinarjev.