Ponedeljek,
3. 8. 2015,
16.34

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Hrvaška Nevihta

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 8. 2015, 16.34

5 let, 11 mesecev

Srbski vojaki na naslovnici pokopali hrvaški tednik Globus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Hrvaški tednik Globus bo konec letošnjega leta ali v začetku leta 2016 ugasnil. Kaplja čez rob naj bi bila naslovnica najnovejše izdaje, na kateri je fotografija srbskih vojakov.

Vodilni v podjetju Europapress Holding (EPH), ki omenjeni tednik izdaja, so sporočili, da bo Globus po 25 letih izhajanja ugasnil. Prav na obletnico hrvaške vojaške operacije Nevihta so si namreč uredniki tednika privoščili na Hrvaškem nedopusten spodrsljaj in na naslovnici objavili fotografijo srbskih vojakov s četniškimi insignijami, namesto da bi naslovnico krasili hrvaški vojaki.

Predsednik nadzornega sveta EPH Franjo Luković si je po poročanju hrvaških medijev že dolgo želel ukiniti hrvaški tednik z najdaljšo tradicijo, saj je ta v zadnjih letih pridelal milijonsko izgubo, ob napaki z napačno fotografijo na naslovnici včerajšnje izdaje pa je "popolnoma znorel", poroča spletna stran dnevno.hr.

Številni škandali, povezani z Globusom, so vodilnim ljudem v EPH že tako parali živce, zadnji pa je bil preprosto kaplja čez rob. Kaj bo z novinarji časnika, za zdaj še ni znano, večina jih pričakuje, da bodo ostali brez zaposlitve, nekatere bodo premestili na časnika Slobodna Dalmacija in Jutarnji list, ki ju prav tako izdaja EPH.