Sreda,
25. 9. 2024,
11.46

Osveženo pred

1 dan, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,03

Natisni članek

Natisni članek

Srbija deklica umor

Sreda, 25. 9. 2024, 11.46

1 dan, 21 ur

Šokantne trditve obtoženih za umor: Danka je živa. Prodali so jo in je v Nemčiji.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,03
Pogrešana deklica Danka | Oče enega od glavnih osumljencev za umor trdi, da je deklica živa.  | Foto Instagram/@_milos_o3o

Oče enega od glavnih osumljencev za umor trdi, da je deklica živa.

Foto: Instagram/@_milos_o3o

Radoslav Dragijević, ki so ga v torek s sinom Dejanom Dragijevićem in Srđanom Jankovićem obtožili umora dveletne deklice Danke Ilić, je za srbski Telegraf izjavil šokantne informacije, da je deklica živa, saj so jo prodali v Nemčijo, videli pa so jo v Düssledorfu. Vse to mu je razkrila ena oseba, obstajale naj bi tudi fotografije. Danko so zadnjič živo videli 26. marca, ko je izginila z dvorišča v Banjskem polju, njenega trupla pa do danes še niso našli. 

Radoslav Dragijević, ki so ga novinarji našli v vasi Zlot, naj bi informacije o tem, da je deklica živa, izvedel od osebe, ki pozna družino, je dejal po poročanju srbskega Telegrafa. Dodal je še, da je ne glede na dejstvo, da je tudi on obtožen sodelovanja pri umoru, prepričan o resničnosti teh trditev. V svojih izjavah je govoril tudi o nelogičnostih v zvezi z vozili, hitrostjo vožnje in omenjal avtomobile z romunskimi registrskimi tablicami.

Da naj bi bila deklica živa, Radoslav Dragijević ne trdi prvič

Osumljenca za uboj Danke
Novice Je srbska deklica Danka živa? Oče enega od osumljencev trdi, da so jo prodali

Trupla deklice niso našli.  | Foto: Reuters Trupla deklice niso našli. Foto: Reuters

"Ta oseba mi je hotela pomagati in trdi, da so deklico prodali v Nemčijo, da je v Düsseldorfu. Jaz nisem kriv, meni ne morejo nič, samo sina naj pustijo pri miru, ker sem enega že izgubil. Moj Dejan ni kriv ničesar. Nemogoče je, da bi tako ubili otroka. Luknje ne moreš izkopati v treh minutah. Za sina bom vložil tožbo. Stvari ne morem zavrteti nazaj, a mu lahko povrnem ugled," je Radoslav Dragijević dejal novinarjem.

Dejanu Dragijeviću in Srđanu Jankoviću po obtožnici srbskega tožilstva zaradi umora še ne dve leti stare Danke Ilić grozi dosmrtna kazen. Tretjeobtoženemu Radoslavu Dragijeviću očitajo, da kaznivega dejanja ni naznanil in da je pomagal storilcu po kaznivem dejanju.

Prečesali so vse mogoče lokacije. | Foto: Ministrstvo za notranje zadeve Srbije Prečesali so vse mogoče lokacije. Foto: Ministrstvo za notranje zadeve Srbije

Nobenih sledi DNK

Danka je z dvorišča počitniške družinske hiše v Banjskem polju pri Boru na vzhodu Srbije izginila 26. marca letos. Do danes kljub številnim iskalnim akcijam niso našli niti deklice niti njenega trupla. Po desetdnevni obsežni iskalni akciji, v kateri je sodelovala tudi slovenska policija, je srbski predsednik Aleksandar Vučić sporočil, da je mrtva in da so 4. aprila prijeli osumljenca, zaposlena na lokalnem komunalnem podjetju, Dejana Dragijevića in Srđana Jankovića.

Ta naj bi z avtom trčila v deklico kmalu za tem, ko je njena mati prijavila, da je pogrešana. Njeno truplo naj bi odvrgla na divje odlagališče odpadkov, kasneje pa naj bi ga eden od njiju premestil in ga še vedno niso našli.

iskalna akcija, deklica Danka
Novice Trupla deklice Danke še niso našli. Priznala zločin, a ne razkrivata nobenih podrobnosti.
deklica Danka Ilić
Novice Eden od osumljencev za uboj Danke zanikal krivdo