Nedelja,
15. 9. 2024,
18.51

Osveženo pred

12 ur, 55 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

Natisni članek

Avstrija smrt nesreča nesreča turno smučanje

Nedelja, 15. 9. 2024, 18.51

12 ur, 55 minut

Slovenec umrl na turnem smučanju v Avstriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,70
Turni smučar | Pogrešanega so nazadnje našli na območju Seekarecka na 1.987 metrih nadmorske višine, kjer so zaznali signal lavinske reševalne naprave.  | Foto Shutterstock

Pogrešanega so nazadnje našli na območju Seekarecka na 1.987 metrih nadmorske višine, kjer so zaznali signal lavinske reševalne naprave.

Foto: Shutterstock

V Obertauernu v Avstriji se je smrtno poškodoval 54-letni turni smučar iz Slovenije, poroča Kronen Zeitung. V reševalni akciji je sodelovalo 42 gorskih reševalcev. 

54-letni slovenski turni smučar se je v soboto popoldne odpravil na turno smuko v Ture. Ker se ni vrnil, so ga prijatelji prijavili kot pogrešanega. "Rekli so, da je bil izkušen in je poznal okolico ter da je šel na turno smuko po odprtem terenu. Kam točno se je odpravil, niso vedeli," je dejal Christian Binggl, vodja operacij in vodnik psov gorske reševalne službe v Obertauernu.

Avto pogrešanega so reševalne službe našle na parkirišču Grünwaldkopfbahn v Obertauernu. 42 gorskih reševalcev iz Obertauerna, Mauterndorfa, Radstadta, alpska policija in člani ekipe gorskih reševalnih psov so preiskali območje Gamsspitzla, Zehnerkarja, Gamsleitena, Seekarspitza in Seekarecka. Razmere so bile zahtevne zaradi obilice svežega snega in slabe vidljivosti.

Pogrešanega so nazadnje našli na območju Seekarecka na 1.987 metrih nadmorske višine, kjer so zaznali signal lavinske reševalne naprave. Ležal je dva metra globoko pod snegom, prisotni zdravnik pa je na kraju nesreče lahko potrdil le še smrt. 

Vzrok nesreče še ni znan, najverjetneje pa ni šlo za snežni plaz, ampak za padec s skale. 

Prometna nesreča
Novice Dve smrti na slovenskih cestah