Torek,
20. 10. 2015,
16.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Vladimir Putin Sirija

Torek, 20. 10. 2015, 16.10

8 let, 5 mesecev

Putin: Rusija lahko odgovori na vse grožnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Operacija v Siriji je dokaz, da Rusija lahko ustrezno in učinkovito odgovori na katerokoli grožnjo, je v Moskvi dejal ruski predsednik Vladimir Putin.

Rusija pravi, da je doslej od začetka letalskega posredovanja v Siriji zadela okoli 500 terorističnih ciljev v Siriji in na ta način izvajala podporo silam režima Bašarja al Asada.

ZDA, ki s koalicijo arabskih in zahodnih držav izvajajo ločene napade na skupino Islamska država v Siriji in Iraku, sicer Moskvi očitajo, da bombardira predvsem politične nasprotnike Asadovega režima, tudi zmerno opozicijo.

Rusija se bori proti teroristom v Siriji in doma A Rusija to zavrača in kot je danes poudaril Putin, se Rusija ne bori proti teroristom le v Siriji, ampak tudi doma. Ruske varnostne sile so na območju Rusije - zlasti na Severnem Kavkazu - v zadnjem letu dni preprečile najmanj 20 terorističnih napadov, ubile 112 skrajnežev, več kot 560 pa prijele, je povedal Putin.

Izpostavil je še, da je Rusija operacijo v Siriji začela tudi zato, da bi preprečila morebitno vračanje domačih borcev iz vrst IS. Po ocenah Moskve se v vrstah te džihadistične skupine v Siriji in Iraku bori okoli 2000 ruskih državljanov.