SiolNET. Novice Svet
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Prisilno" delo za Indijce brez mask

0,45

termometer

koronavirus, Indija
Foto: Getty Images

Oblasti mesta Gwalior v indijski zvezni državi Madja Pradeš so sporočile, da prebivalce čakajo kazni in "prisilno" delo, če jih zalotijo brez mask ali med kršenjem varnostnih zdravstvenih predpisov.

Arhivski posnetek s 26. 3. 2020

Meščani milijonskega mesta Gwalior, ki ne bodo nosili mask ali se kako drugače ne bodo držali kriznih napotkov, bodo morali tri dni kot prostovoljci pomagati v bolnišnicah ali na policiji. Poleg nekonvencionalnih sankcij bo kršitelje doletela tudi običajna denarna kazen. Izvirnemu poskusu regulacije so oblasti nadele ime "ubijmo korono".

V več kot milijardni Indiji, kjer niti higienske niti infrastrukturne razmere marsikje ne omogočajo običajnega pristopa k epidemiji, so se domislili še enega unikatnega načina boja z boleznijo covid-19. Ker veliko ljudi ni dosegljivih po običajnih komunikacijskih kanalih, oblasti hodijo od vrat do vrat, da preverijo zdravje svojih državljanov.

V mestu Gwalior so v nedeljo potrdili 59 novih okužb, skupno je trenutno okuženih nekaj več kot 500 ljudi. Indija je v svetovnem merilu s 721.310 potrjenimi okužbami in nekaj več kot 20 tisoč smrtnimi žrtvami na tretjem mestu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin