Sreda,
4. 9. 2024,
15.06

Osveženo pred

3 ure, 43 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,39
poskus umora Švedska šola streljanje

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2024, 15.06

3 ure, 43 minut

Poskus umora na švedski šoli: učenec ustrelil sošolca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,39
Streljanje, Švedska | Devetletno osnovno šolo Trangsundsskolan v kraju Trangsund južno od prestolnice obiskuje približno 700 učencev. | Foto Reuters

Devetletno osnovno šolo Trangsundsskolan v kraju Trangsund južno od prestolnice obiskuje približno 700 učencev.

Foto: Reuters

Na osnovni šoli v kraju Trangsund v bližini Stockholma je učenec danes ustrelil in ranil sošolca, ki je bil po napadu pri zavesti in so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Po navedbah ravnatelja učenca hodita v višje razrede in sta imela pred časom konflikt, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ustreljeni učenec je bil po napadu pri zavesti in zmožen govora, je sporočila policija, ki je sprožila preiskavo poskusa umora. Streljanje se je po navedbah policije dogajalo v zaprtem prostoru, medtem ko v bližini ni bilo drugih oseb.

Policijska vozila pred osnovno šolo Trangsundsskolan. | Foto: Reuters Policijska vozila pred osnovno šolo Trangsundsskolan. Foto: Reuters

Devetletno osnovno šolo Trangsundsskolan v kraju Trangsund južno od prestolnice obiskuje približno 700 učencev, starih od 7 do 15 let.

Po navedbah ravnatelja v incident vpletena učenca obiskujeta višje razrede, kar pomeni, da sta stara med 13 in 15 let. Kot je dodal, na šoli niso opazili, da je imel napadalec nasilne namene.