Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2021,
20.44

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

5

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus Portugalska

Sreda, 30. 6. 2021, 20.44

2 leti, 10 mesecev

koronavirus

Razmere v VB in na Portugalskem vse slabše, toliko okužb ni bilo že od januarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

5

Portugalska | Na Portugalskem so v zadnjem dnevu potrdili več kot 2000 novih okužb z novim koronavirusom, so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti. | Foto Guliverimage

Na Portugalskem so v zadnjem dnevu potrdili več kot 2000 novih okužb z novim koronavirusom, so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti.

Foto: Guliverimage

Na Portugalskem so v zadnjem dnevu potrdili več kot 2000 novih okužb z novim koronavirusom, so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti. Strm porast v številu okužb pripisujejo predvsem različici delta, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Razmere se slabšajo tudi v Veliki Britaniji, kjer so v zadnjih 24 urah potrdili 26.068 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od konca januarja. 

Rusija koronavirus
Novice Kremelj trdi, da je cepljenje prostovoljno, a necepljeni Rusi se bojijo odpuščanj

V zadnjem dnevu so na Portugalskem potrdili še 2362 novih okužb, kar je največ od sredine februarja. Več kot polovico novih okužb so potrdili na območju Lizbone. V porastu je tudi število hospitalizacij covidnih bolnikov.

Različica delta, ki so jo prvič potrdili v Indiji, je medtem postala dominantna različica novega koronavirusa na Portugalskem.

Portugalska vlada želi ustaviti širjenje z uvajanjem novih omejitvenih ukrepov, med njimi omejevanje delovnega časa barov in restavracij na bolj prizadetih območjih. Omejeno je tudi potovanje med Lizbono in drugimi deli države ob koncu tedna.

Različica delta, ki so jo prvič potrdili v Indiji, je medtem postala dominantna različica novega koronavirusa na Portugalskem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Različica delta, ki so jo prvič potrdili v Indiji, je medtem postala dominantna različica novega koronavirusa na Portugalskem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Karantena Avstralija
Novice Mesta duhov: v karanteni že deset milijonov Avstralcev #video #foto

Premier Antonio Costa je šel medtem danes v izolacijo, čeprav je cepljenj, saj so pri enemu od sodelavcev potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Na Portugalskem so doslej najmanj enkrat cepili polovico prebivalstva, 32 odstotkov pa jih je v celoti zaščitenih. Doslej so potrdili skupno skoraj 900.000 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je več kot 17.000 covidnih bolnikov.

Razmere se slabšajo tudi v Veliki Britaniji. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Razmere se slabšajo tudi v Veliki Britaniji. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Veliki Britaniji največ novih okužb z novim koronavirusom od konca januarja

V Veliki Britaniji so v zadnjih 24 urah potrdili 26.068 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od konca januarja. Umrlo je še 14 covidnih bolnikov, je razvidno iz uradnih podatkov.

V Veliki Britaniji zadnji mesec opažajo porast števila okužb z novim koronavirusom, število smrti pa je še naprej nizko, poroča tiskovna agencija Reuters na svoji spletni strani.

Strokovnjaki ocenjujejo, da je manjše število smrti povezano s pospešeno kampanjo cepljenja. Do sedaj so namreč prvič cepili proti covidu-19 84,9 odstotka odraslih, v celoti pa je zaščitenih 62,4 odstotka ljudi.

Preberite še:

covid-19 koronavirus ZDA
Novice V ZDA ponekod hitro naraščanje novih okužb
Bojana Beović
Novice Beovićeva: Pametno je, da se pripravimo na naslednji epidemični val
cepivo, cepljenje
Novice Znanost: cepiva nas varujejo dlje in bolje, kot smo sprva mislili
Novice Novi podatki: toliko okužb smo potrdili v torek #video
maska, trgovina
Novice S ponedeljkom dodatno sproščanje ukrepov
Ne spreglejte